Responsive Menu
Add more content here...


Plan de acțiune privind energia durabilă la Șimleu Silvaniei

Șimleu Silvaniei va deveni un simbol al producției de energie regenerabilă, prin construirea a două parcuri fotovoltaice

by Tiberius NICODA
0 comment 167 views
A+A-
Reset
Șimleu Silvaniei va deveni un pol al producției de energie regenerabilă, prin construirea a două parcuri fotovoltaice care au obținut toate autorizațiile necesare și care încep faza de construcție în această primăvară a anului 2024.
Proiectele, a căror finanțare a fost asigurată de Shikun&Binui Energy România, reprezintă una dintre cele mai importante investiții realizate în orașul Șimleu Silvaniei în ultimele decenii.
                           
Comunitatea locală,va avea numeroase beneficii ca urmare a investiției, nu doar datorită valorii acesteia, ci și prin oportunitățile de angajare, este mândră de faptul că orașul Șimleu Silvaniei devine mai “european”.
Cele două parcuri fotovoltaice de la Simleu Silvaniei, cu o putere instalata de 80 MW, sunt amplasate pe o suprafață de aproximativ 106,5 hectare. Obiectivul principal al proiectului consta în construirea a două centrale electrice formate din aproximativ 150.000 panouri fotovoltaice bifaciale cu o putere nominala de 700W. Producția anuală de energie generată de acestea poate acoperi necesarul pentru aproximativ 980 de gospodarii pentru un an. Același necesar de energie ar fi putut fi obținut prin arderea a aproximativ 73.300 barili de petrol.
Parcurile fotovoltaice vor fi construite si operate în conformitate cu cele mai înalte standarde sociale si de mediu. Punerea in funcțiune este planificata pentru primăvara anului 2025.-Shikun&Binui Energy Romania- are in portofoliu numeroase proiecte de energie regenerabila, adoptând o abordare end-to-end, de la etapa de inițiere până la finanțare, construcție, operare și mentenanță.
Prin urmare, România devine un loc propice pentru investiții in domeniul energiei, iar Shikun&Binui Energy România, cu cele două proiecte de la Șimleu Silvaniei, reprezinta o dovadă clară a acestui fapt.
Astfel vom beneficia de un mediu mult mai curat și mai prietenos, fără a fi necesar să restrictionam energia electrică.

You may also like

Leave a Comment