Responsive Menu
Add more content here...


LECȚIE DE VIAȚĂ. A învins cancerul și, la 72 de ani, dr. Minodora Bogdan câștigă medalii la Olimpiada cadrelor medicale din Portugalia

by Călin ONICAŞ
0 comment 57 views
A+A-
Reset

Într-o viaţă de medic a salvat sute şi sute de suflete. A avut puterea să lupte şi din cealaltă baricadă, cea de pacient, şi a câştigat bătălia cu o boală nemiloasă. Un rol important în această luptă a fost sportul şi mişcarea, pe care le îndrăgeşte şi le practică dr. Minodora Bogdan şi la vârsta de 72 de ani!

Dr. Minodora Bogdan este unul dintre cei mai renumiți și reputați medici cardiologi din județul Sălaj. O viață dedicată medicinei, o viață în care a salvat multe vieți, o viață în care a pus pe picioare sute și sute de pacienţi.

Ce nu prea știa lumea este faptul că doctor Minodora Bogdan era și ea un pacient, un pacient cu o boală nemiloasă: cancerul. În niciun moment, însă, reputatul medic nu a dat în spate și nu a renunțat o clipă la viață. Și-a continuat cariera medicală cu profesionalism și a luptat, a luptat tot timpul. Recent, un coleg de breaslă – dr. Gabriel Tatu-Chițoiu – spunea cu entuziasm că Dr. Minodora Bogdan a câștigat lupta cu cancerul!

Se remarcă în concursuri atletice încă din anul 2013

În lupta câştigată cu boala nemiloasă, un aspect important a fost şi acela că medicul a practicat ani buni sportul de performanţă, iar mai apoi a avut o viaţă activă în care a făcut mişcare.

În ultimii ani, cam din anul 2013, cardiologul Minodora Bogdan a participat cu succes la mai multe competiţii sportive în ţară şi străinătate, competiţii rezervate veteranilor şi cadrelor medicale.

Doar, în anul 2018, la Jocurile Mondiale ale Medicinei şi Sănătăţii din Malta, dr. Bogdan a devenit multiplă medaliată, cucerind numai puţin de şapte medalii de aur, la probele de 5.000 de metri, săritură în înălţime, săritură în lungime, aruncarea discului, suliţă, ciocan, dar şi pentatlon!

Câştigă medalie după medalie în Portugalia la Olimpiada cadrelor medicale din toată lumea

În aceste zile, medicul din Zalău face din nou “furori” într-o competiţie sportivă internaţională.

Prezentă la a 41-a ediţie a MEDIGAMES (un fel de Olimpiadă a cadrelor medicale din toată lumea) de la Algarve (zonă din sudul Portugaliei), dr. Minodora Bogdan câştigă aproape toate probele atletice!

“Un uriaș exemplu! Dr. Minodora Bogdan, pe 72 de ani, (cardiolog, Zalău) se află cum în Portugalia (Algarve) la MEDIGAMES (un fel de Olimpiadă a cadrelor medicale din toată lumea) și adună medalie de aur după medalie de aur la toate probele de atletism. Este singura curajoasă cu vârsta de peste 70 ani înscrisă în competiție la grupa ei de vârsta. Este prima ediție după pandemie.

NB: Dr. Minodora Bogdan a câștigat recent lupta cu cancerul! Pe echipamentul ei scrie “Athletic Cardio Club – România”. Hai Minodora!”, este mesajul de susţinere a doctorului Gabriel Tatu-Chițoiu.

A practicat gimnastică, dar a fost şi voleibalistă la “U” Cluj şi la Naţionala mare a României!

Pentru cei care nu ştiu, medicul care are grijă de inimile sălăjenilor este o fostă sportivă de înaltă performanţă. Astfel, în tinereţe, dr. Minodora Bogdan a practicat mai întâi gimnastica, pentru ca apoi să urmeze o frumoasă carieră voleibalistică de aproximativ 17 ani.

În clasa a IX-a, talentata Minodora era deja convocată la Naţionala de tineret, iar după doi ani a ajuns la Naţionala mare! Timp de 10 ani a îmbrăcat tricoul formaţiei Universitatea Cluj, care evolua în prima ligă. La vârsta de 28 de ani, Minodora Bogdan a renunţat la sportul de performanţă, după ce a rămas însărcinată.

Deşi au trecut mai bine de trei decenii de când nu mai practică sportul calităţile înnăscute nu au dispărut, iar doamna doctor se poate remarca la competiţiile de veterani, deşi a trecut deja peste borna “70”.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 13 iulie.

You may also like

Leave a Comment