Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Grav accident de muncă la Zalău – Un muncitor a căzut în gol de pe o schelă

Victima ar fi căzut de la mare înălţime şi a suferit răni, fiind transportată la spital pentru mai multe îngrijiri medicale

by Mircea ARDELEAN
0 comment 2.2K views
A+A-
Reset

Incidentul s-a petrecut în această după-amiază, pe raza municipiului Zalău. În timp ce lucra pe un şantier aflat pe strada Cloşca, un muncitor a fost implicat într-un accident de muncă.

Bărbatul se afla pe o schelă, unde efectua lucrări de construcţii la un complex şcolar. La un moment dat, omul s-ar fi dezechilibrat şi a căzut de la înălţime.

La faţa locului au intervenit prompt echipaje de la poliţie şi ambulanţă. Victima a primit îngrijiri medicale la faţa locului, după care a fost transportată la secţia UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

Poliţiştii sălăjeni spun că bărbatul a fost stabilizat de către echipajele medicale, iar în momentul în care acesta a urcat în ambulanţă era conştient. Totodată, reprezentanţii IPJ spun că a fost sesizat şi ITM Sălaj despre acest accident.

“La data de 29 aprilie, la ora 16.54, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că o persoană a suferit un accident de muncă, pe strada Cloșca din municipiul Zalău.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, angajat al unei societăți comerciale de construcții, în timp ce efectua lucrări pe o schelă, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, s-ar fi dezechilibrat și a căzut de la înălțime.

Bărbatul a fost stabilizat de către echipajele medicale ajunse la fața locului, ulterior fiind transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. A fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj cu privire la producerea evenimentului”, a declarat Diana Bonţea – purtătorul de cuvânt al IPJ pentru ziarul Ştirile din Sălaj.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă, cercetările fiind continuate sub supravegherea unității de parchet competente.

Să mai spunem că incidentul s-a petrecut la modernul complex şcolar aflat în proprietatea Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului,  care se construieşte în locul în care s-a aflat Palatul Copiilor Zalău.  Investiţia de care vor beneficia aproape 600 de elevi se realizează cu sprijinul Guvernului maghiar.

You may also like

Leave a Comment