Responsive Menu
Add more content here...


HC Valeria Motogna Zalău termină pe locul 1 grupa geografică şi merge la turneul semifinal valoare

Fetele pregătite de Valeria Motogna şi Ana Şomoi s-au clasat pe primul loc în Seria K, calificându-se en fanfare la turneul semifinal valoare ce va avea loc în lunile martie şi aprilie. “Sunt roadele muncii noastre de şapte ani de zile”, spune Valeria Motogna

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 49 views
A+A-
Reset

Când se face totul calculat şi cu răbdare, n-are cum să nu iasă. În urmă cu şapte ani, cu această formulă a început activitatea la clubul propriu Valeria Motogna – port drapelul României la JO Beijing. Experienţa acumulată în cariera de handbalistă a dorit să o împărăşească copiilor din judeţul Sălaj.

Şapte ani mai târziu, HCVM Zalău reuşeşte o performanţă notabilă şi încheie pe primul loc grupa geografică din cadrul Campionatului Naţional de junioare III. Din generaţia actuală fac parte şi fete care în urmă cu şapte ani participau, în premieră pentru club, la un festival de minihandbal organizat de Federaţia Română de Handbal.

Sălăjencele au făcut parte din Seria K, iar după 22 de etape disputate în sezonul regulat, au ocupat prima poziţie în clasament cu 20 de victorii, un egal şi un singur eşec. S-au calificat en fanfare la turneul valoare care se va disputa în lunile martie şi aprilie.

Sunt patru astfel de turnee, toate a câte şase echipe. HC Valeria Motogna Zalău va evolua împotriva celor de la Gloria Bistriţa, CSS Viitorul Cluj, LPS Satu Mare, AHCS Cîtu Timişoara şi CSC Moşniţa Noua. Se va juca tur retur şi primele două ajung la turneul final.

S-a optat pentru această variantă, deoarece organizarea unui turneu semifinal era greu desfăşurat având în vedere că majoritatea sportivelor sunt în clasa a VIII-a.

“Ne-am străduit şi cu toţii am muncit pentru acest obiectiv, atât noi ca antrenori, cât şi copiii. S-au făcut sacrificii, majoritatea copiilor fiind în clasa a opta. Este greu cu antrenamente, meditaţii, şcoală, dar ne bucurăm că am format un grup foarte unit şi am reuşit această performanţă pentru Zalău, pentru Sălaj. Până la urmă, toţi copiii sunt din oraş şi judeţ. Acestea sunt roadele muncii noastre de şapte ani de zile. Unii copii sunt încă de când am început activitatea la club. Am construit cu răbdare, pentru că performanţa nu vine peste noapte. La turneul valoare vom lua totul pas cu pas şi vedem ce se va întâmpla. Noi ne-am dori să ajungem la turneul final, vom vedea dacă este posibil anul acesta”.

Valeria Motogna

Pentru performanţa obţinută, părinţii sportivelor au oferit antrenoarelor câte un buchet de trandafiri, iar fetele au primit câte un fir de trandafir fiecare.

Lot junioare III HC Valeria Motogna Zalău: Iulia Şamşudan, Andreea Cudur, Kovacs Napsugar, Anna Opre, Diana Ortelecan, Josza Sara, Adelina Şamşudan, Irisz Unimătan, Ana Teundean, Rapolti Sofia, Sofia Mărcuş, Patricia Souca, Elena Sabou, Cătălina Sabo, Koteles Sofia, Sofia Ghira, Karina Ştefan, Ştefania Cucevan, Giulia Bican. Antrenori: Valeria Motogna şi Ana Şomoi

 

You may also like

Leave a Comment