Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Volei Municipal Zalău s-a calificat în optimile Cupei Challenge

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 60 views
A+A-
Reset

Învinsă surprinzător cu 3 – 2 la meciul tur cu Gentofte, din Danemarca, vicecampioana României a avut o evoluție schimbată radical la returul de la Zalău, pe care l-a câștigat la pas, cu 3 – 0 și a mers în următoarea fază a competiției


Campioana din Danemarca nu a fost un adversar de temut pentru Volei Municipal Zalău, în 16-zecimile Cupei Challenge, dar cu toate aceasta, în jocul tur, formația zălăuană a pierdut cu 3 – 2 pe terenul celor de la Gentofte.

În ciuda acestui rezultat, formația antrenată de Bogdan Tănase a rămas favorită certă la calificare și conform caselor de pariuri, mai ales că echipa daneză are un lot mult sub cel al Zalăului, cu jucători tineri, toți danezi!

În jocul retur de la Zalău, Volei Municipal nu s-a mai relaxat, iar antrenorul a trimis în teren cei mai în formă jucători. Gazdele au început tare și nu au acordat nicio șansă adversarilor, reușind să se desprindă din debut. În primul set a fost 6 – 3, 9 – 4 și 14 – 8, moment în care antrenorul danezilor a cerut time-out. Gentofte nu a făcut față în special atacurilor lui Cherbeleață, iar scorul a luat proporții, astfel că la 18 – 11, oaspeții au cerut din nou întreruperea jocului. În cele din urmă, Volei Municipal a câștigat setul de debut cu 25 – 20, dar o putea face și mai clar.

Același scor s-a înregistrat și în setul secund, care a avut o desfășurare asemănătoare. Gazdele au avut în permanență avantaj, iar în a doua parte a setului, avansul a crescut și la 16 – 12, danezii au cerut time-out, însă fără prea mare efect. Gentofte a fost depășită la toate capitolele și Zalăul s-a impus la cinci puncte diferență.

Calificarea părea ca și decisă, în condițiile în care campioana din Danemarca nu părea capabilă să pună probleme. Și în setul trei, diferența a fost una mare: 7 – 3, 11 – 6 și 16 – 10. Tot o diferență de șase puncte s-a mai înregistrat și în final, iar Volei Municipal a câștigat setul cu 25 – 19 și a mers în optimile Cupei Challenge.

În această fază a competiției europene, vicecampioana o va întâlni pe Karlovarsko din Cehia, meciurile urmând să aibă loc în ianuarie.

Volei Municipal Zalău – Gentofte Volley 3 – 0 (20, 20, 19)

 

You may also like

Leave a Comment