Responsive Menu
Add more content here...


Peste 50 000 de bucăţi de articole pirotehnice indisponibilizate de poliţişti

by Mihai POP
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj desfășoară în continuare, în această perioadă, la nivel județean, acţiunea ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţiioperaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice


Astfel, în perioada 4-16 decembrie a.c., polițiștii au efectuat 43 de acţiuni și controale în pieţe şi alte obiective, în urma cărora au fost constatate 17 infracţiuni de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, fapte prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive şi au fost indisponibilizate peste 50 000 de astfel de articole.

În urma acțiunilor, polițiștii depistat opt persoane fizice, față de acestea fiind efectuate cercetări în cauze penale.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 51 de  activități de informare în școlile din județ.

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2 (care sunt destinate manipulării ori utilizării exclusiv de către pirotehnicieni).

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

You may also like

Leave a Comment