Responsive Menu
Add more content here...


Final de sezon cu victorie. SCM Zalău a câştigat în cinci seturi partida cu Ştiinţa Bucureşti

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 14 views
A+A-
Reset

În ultimul joc al grupei pentru locurile 5 – 8, formaţia zălăuană a obţinut două puncte din confruntarea cu Ştiinţa Bucureşti. Zălăuanii s-au impus cu 3 – 2, având capacitatea să revină de la 0 – 1 şi 1 – 2 şi să câştige în decisiv. A fost o victorie fără mare importanţă, deoarece soarta acestui sezon a fost de mult pecetluită, iar SCM Zalău nu putea urca mai sus de locul 6

Punct final în acest sezon al Diviziei A1. Miercuri după-amiază, SCM Zalău a susţinut ultima partidă din grupa pentru locurile 5 – 8, în deplasarea de la Ştiinţa Bucureşti. A fost un joc fără prea mare miză pentru ambele echipe, însă chiar dacă SCM Zalău nu putea urca mai sus de locul 6, elevii lui Horacio Dileo au dorit neapărat să încheie campionatul cu o victorie.

Zălăuanii au reuşit acest lucru şi au câştigat cu 3 – 2 în capitală, după un joc în care Ştiinţa a condus cu 1 – 0 şi 2 – 1 la seturi. SCM Zalău a avut însă puterea să revină şi a câştigat în decisiv, reuşind să obţină două puncte de la ultima partidă a sezonului.

În primul set, bucureştenii s-au impus cu 26 – 24, dar SCM a condus mult timp. A fost 1 – 3, 4 – 7, 13 – 15 şi 17 – 19. Gazele au preluat prima dată conducerea la 21 – 20 şi chiar dacă SCM a avut minge de set la 23 – 24, Ştiinţa a întors soarta setului după trei puncte consecutive.

Setul al doilea a aparţinut Zalăului, dar diferenţa s-a făcut pe final. De la 17 – 17, SCM s-a desprins la trei puncte, iar de la 18 – 20, gruparea de sub Meseş a fost de neoprit, reuşind cinci puncte la rând.

Setul trei a fost echilibrat, cu o notă de dominare a Ştiinţei, care în a doua jumătate a setului s-a desprins la trei puncte. Finalul a fost încins, SCM având avantaj la 20 – 21, 22 – 23 şi 23 – 24! Deşi formaţia zălăuană a avut din nou minge de set, Ştiinţa a gestionat mai bine final şi a câştigat cu 25 – 18.

SCM Zalău s-a trezit la timp şi a evitat un eşec care ar fi fost ruşinos. În setul patru, fosta vicecampioană a fost tot timpul la conducere şi a câştigat cu 25 – 18. Setul decisiv a aparţinut tot Zalăului, care s-a desprins la 7 – 10. Gazdele au cerut time-out, dar fără efect, deoarece gruparea de sub Meseş nu a putut fi ajunsă. S-a terminat 12 – 15, iar SCM Zalău spune adio sezonului cu un succes, unul care nu poate şterge însă evoluţiile modeste de pe parcursul întregului campionat, dar mai ales modesta clasare pe locul 6.

Ştiinţa Bucureşti – SCM Zalău 2 – 3 (24, -18, 25, -18, -12)

You may also like

Leave a Comment