Responsive Menu
Add more content here...


Echipa de volei de la SCM Zalău, în faţa primului meci oficial din noul sezon

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 24 views
A+A-
Reset

Formaţia zălăuană îşi începe aventura din sezonul 2022 – 2023 cu un meci contra Rapidului, în faza I a Cupei României. SCM Zalău are parte de un adversar incomod, care şi-a întărit masiv lotul şi care în noua stagiune şi-a anunţat candidatura la primele locuri. Partida dintre Rapid şi SCM Zalău are loc sâmbătă, la Bucureşti, dar calificarea în sferturi se va decide la Zalău, pe 26 octombrie, când are loc meciul retur 

Până la startul campionatului din Divizia A1, care va începe în data de 8 octombrie, SCM Zalău îşi face încălzirea în Cupa României, competiţie pe care în acest sezon este nevoită să o înceapă din faza I.

Sorţii au scos în calea Zalăului un adversar care în sezonul trecut a fost sub SCM Zalău în clasament. Este vorba de Rapid Bucureşti, echipă care şi-a întărit masiv lotul în vară şi are intenţii clare de a se lupta pentru medalii.

Rapid Bucureşti a transferat jucători de valoare, a apelat şi la jucători străini, iar pe banca tehnică l-a instalat antrenor pe Cristian Chiţigoi. La nivel de conudcere, bucureştenii au apelat la Marian Ştefan, cel care ani la rând a făcut performanţă cu CS Dinamo Bucureşti.

Având în vedere aceste schimbări, Rapid Bucureşti are un alt statut şi devine favorită într-un duel cu SCM Zalău, care are loc sâmbătă, de la ora 15.00, în Sala “Rapid” din Bucureşti. Jocul contează pentru manşa tur a fazei I a Cupei României, astfel că SCM Zalău va încerca să obţină un rezultat cât mai bun, care să o menţină cu şanse de calificare în sferturi  înaintea returului care are loc la Zalău, în data de 26 octombrie.

“Rapid Bucureşti împlineşte 100 de ani şi şi-a format echipe bune la toate secţiile. Faţă de anul trecut, faţa echipei de volei s-a schimbat radical. Dacă anul trecut au fost pe locul 10, în acest sezon, Rapid va avea un cuvânt greu de spus şi se va bate la medalii”, spune managerul Adrian Feher.

Deşi la prima vedere, Rapid Bucureşti este favorită, managerul Adrian Feher speră într-o prestaţie bună a echipei sale şi la un rezultat cât mai bun.

“În acest sezon vom fi nevoiţi să jucăm cu mulţi adversari puternici pentru că sunt echipe bune, iar Aracada, Dinamo, Steaua, Craiova şi Rapid, toate vor să joace în cupele europene.Noi suntem o echipă nouă şi nu pornim ca şi favoriţi, însă sper într-o presaţie cât mai bună la Bucureşti. Ne vom juca şansa, pentru că până la urmă acesta este sportul, dacă vrei să obţii trofee şi să fi cât mai sus, trebuie să-i învingi pe cei mai buni. Vom suferi la omogenizare la început de sezon, dar sper să recuperăm cât mai repede”, ne-a declarat Adrian Feher.

În faza I a Cupei României mai au loc următoarele jocuri: CSM Suceava – “U” Cluj, Ştiinţa Bucureşti – Unirea Dej şi Explorări Baia Mare – CSM Constanţa. Meciurile tur au loc sâmbătă, iar jocurile retur sunt programate în data de 26 ocombrie.

Patru echipe sunt deja calificate în sferturi datorită clasării în primele patru locuri în campionatul trecut. Este vorba de Dinamo Bucureşti, Arcada Galaţi, Steaua Bucureşti şi SCMU Craiova.

Dacă va trece de Rapid, SCM Zalău va da în sferturi peste vicecampioana Dinamo Bucureşti

You may also like

Leave a Comment