Responsive Menu
Add more content here...


După faptă şi răsplată. Forma excelentă îi aduce Tatyanei Prycop prima convocare la naţionala Ucrainei!

Este cea mai bună marcatoare de la HC Zalău în 2024, iar prestaţiile sale excelente îi aduc şi prima convocare la echipa naţională a Ucrainei. Sportiva a fost convocată pentru dubla cu Israel din preliminariile Campionatului European de handbal feminin

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 57 views
A+A-
Reset

Tatyana Prycop traversează cea mai bună perioadă din carieră. Ajunsă în urmă cu câţiva ani la Zalău, handbalista a crescut de la an la an şi în ultima perioadă a “explodat”. Ucraineanca în vârstă de 25 de ani are evoluţii bune, devenind în acest an a treia cea mai bună marcatoare de la HC Zalău, cu 62 de goluri marcate până la ora redactării acestui articol. Doar Emiljia Lazic (79 goluri) şi Roberta Stamin (69 goluri) au reuşit să înscrie mai mult în acest sezon pentru echipa sălăjeană.

Handbalista n-a ieşit prea mult în evidenţă în prima parte a sezonului, însă, şi-a găsit instinctul de golgheteră la turneul de la Slatina, din iarnă. A fost golgheteră acolo, cu nu mai puţin de 26 de goluri marcate. Forma sa bună a continuat şi în campionat, de cele mai multe ori, Prycop fiind cea mai bună marcatoare a echipei.

Mai mult, sportiva a devenit “o mână sigură” şi la aruncările de la 7 m.

A fost cea mai bună marcatoare a Zalăului în partidele cu Rapid, Minaur Baia Mare, CSM Bucureşti, Dacia Mioveni şi Dunărea Brăila. Practic, doar în meciurile din Cupă, Prycop nu a fost cea mai bună marcatoare a echipei, iar la partida cu CSM Bucureşti s-a aflat la egalitate cu Roberta Stamin.

Oricum, handbalista este golghetera echipei dacă ne raportăm doar la partidele din 2024, iar forma sa excelentă nu avea cum să fie trecută cu vederea.

Drept urmare, evoluţiile deosebite i-au adus Tatyanei Prycop şi prima convocare la echipa naţională a Ucrainei.

Handbalista de la HC Zalău a fost convocată pentru meciurile din preliminariile Campionatului European. Ucraina va avea o dublă cu Israel, pe 29 februarie, respectiv 2 martie. Ambele meciuri urmează să aibă loc în Slovacia, în sala de sport din oraşul Šaľa.

Naţionala Ucrainei se află în Grupa 2, alături de Germania, Slovacia şi Israel. Tatyana Prycop şi colegele sale ocupă poziţia secundă în grupă, după Germania.

“Jucătoarea noastră, Tatyana Prycop a fost convocată in premieră la naționala Ucrainei. Pe această cale ne bucurăm pentru ea și îi urăm mult succes”, se arată într-un comunicat emis de HC Zalău.

Campionatul European de handbal feminin va avea loc în Austria, Ungaria şi Elveţia, în perioada 28 noiembrie – 15 decembrie 2024. Va fi primul turneu cu 24 de echipe participante.

You may also like

Leave a Comment