Responsive Menu
Add more content here...


Drumurile agricole de la Pericei se modernizează cu fonduri europene – Investiţia depăşeşte 1.2 milioane de euro!

by Călin ONICAŞ
0 comment 17 views
A+A-
Reset

Proiectul finanţat prin AFIR prevede modernizarea a aproape 6 kilometri de drumuri agricole din satele Pericei, Sici şi Bădăcin. Intenţia autorităţilor locale este aceea de a degreva circulaţia pe Drumul Naţional 1 H şi Drumul Judeţean 110 F ce face legătura între Şimleu Silvaniei şi Sărmăşag

Putem spune că, de-a lungul anilor, administraţia locală de la Pericei a încercat să fie tot timpul cu un pas înaintea altor administraţii. Dacă unele UAT-uri lucrează încă la asfaltarea drumurilor şi uliţelor, la Pericei au fost implementate deja mai multe proiecte ce prevăd modernizarea drumurilor Agricole!

Până acum, în ultimii cinci ani, în comună au fost finalizate două astfel de proiecte, pentru ca autorităţile locale să lucreze acum la al treilea proiect de investiţii de acest gen. Şi nu e vorba de orice proiect, ci de unul extrem de important şi valoros.

Printr-o finanţare venită de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Primăria comunei Pericei a atras un million de euro din fonduri europene pentru modernizarea drumurilor Agricole în localităţile Pericei, Bădăcin şi Sici.

E adevărat, şi contribuţia proprie este consistentă, deoarece aportul comunei Pericei la acest proiect este de un milion de lei.

Astfel, în acest proiect, vor fi modernizate 5.7 kilometri de drumuri Agricole. Scopul administraţiei locale este acela de a proteja circulaţia pe Drumul Naţional 1 H şi Drumul Judeţean 110 F ce face legătura între Şimleu Silvaniei şi Sărmăşag. Prin aceste drumuri Agricole se doreşte degrevarea drumurilor importante de circulaţia utilajelor agricole şi a căruţelor.

În ce priveşte infrastructura rutieră din comună, trebuie precizat faptul că Primăria a câştigat şi un alt proiect important pentru comunitate: un drum de legătura spre comuna Vârşolţ. Şi acest drum va deservi utilajelor agricole urmând a fi util şi pentru degrevarea traficului de pe Drumul Naţional.

În ce priveşte drumurile, să mai spunem că autorităţile locale au reuşit să reabiliteze mai multe căi de legătură cu oraşul Şimleu Silvaniei şi comuna Crasna. Totodată, satele Sici sau Bădăcin vor avea mai multe ieşiri.

You may also like

Leave a Comment