Responsive Menu
Add more content here...


Klaus Iohannis a anunțat marți, 12 martie, că va candida la șefia Alianței Nord-Atlantice

Anunțul vine tocmai în ziua în care se împlinesc 25 de ani de la prima extindere a NATO către țările din estul Europei

by Tiberius NICODA
0 comment 55 views
A+A-
Reset

Anunțul lui Iohanis a fost primit cu scepticism de către reprezentanți ai NATO dar și de cei ai UE.

Analiștii și oamenii politici, deopotrivă, sunt sceptici cu privire la o astfel de reușită, cu excepția liberalilor, partid din care provine și pe care l-a condus pentru mai puțin de un an până a fost ales președinte al României, în 2014.

„Îmi asum această candidatură în numele României cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de Președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, și în special regiunea noastră, și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă.

Klaus Iohannis candidează la șefia NATO.

Reacțiile unora de pe la de la Bruxelles nu au întârziat să apară conform părerilor unora de pe acolo: “Sunt șanse minime, poate negociază alt job”.

Desigur, după ce se obișnuiește omul cu binele, este foarte greu ca să revii la setările inițiale de profesor de școală sau de primar fie el chiar și de Sibiu. Oricum, între ceea ce a fost, ceea ce este de 8 ani încoace și mai ales ce își dorește să devină Iohannis, este cale lungă până departe. Ce îl recomandă pentru această funcție râvnită, Iohannis doar el știe.

Fostul profesor de fizică, fie nu cunoaște bine principiile teoriei relativității, fie, crede orbește în ea! Relativitatea generală este o teorie geometrică, E=m·c², care postulează că prezența de masă și energie conduce la “curbura” spațiului, și că această curbură influențează traiectoria altor obiecte, inclusiv a luminii, în urma forțelor gravitaționale.

Într-un final, dacă va ajunge să fie acceptat în ceea ce și-a propus, nu ar strica să se cizeleze în relația cu bodyguarzii pe care ipotetic o să-i aibă și să renunțe la înțepeneala ,aroganțele și apucăturile mioritice care-l caracterizează, prin a-și arunca capotul pe capota mașinii de protocol.Nu de alta,dar s-ar putea să i-l facă mototol și să i-l vâre pe gât….

În rest, ce să zicem? Ce am zis odinioară: “Stima noastră și mândria… Să nu facem iarăși de râs România!”.

You may also like

Leave a Comment