Responsive Menu
Add more content here...


Diana Tănăsescu, cel mai bun sportiv al Sălajului în 2023. Paul Magdaş, George Prodan, Maria Csiki şi Rareş Grama sunt pe podium

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 305 views
A+A-
Reset

Finalul de an este perioada în care se culeg roadele unui an întreg de muncă şi sacrificii în care sportivii au depus eforturi considerabile pentru a ajunge sau pentru a se menţine în top. Ca de obicei, la final de an şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret întocmeşte clasamentul celor mai buni sportivi la nivel de judeţ în anul în curs. Şi de această dată, instituţia condusă de Adrian Fărcaş a realizat două clasamente separate, unul pentru sporturile olimpice şi unul pentru sporturile neolimpice.

În plus, pe lângă sportivii din cele două clasamente, DJST Sălaj a mai întocmit o listă cu premii speciale, precum şi una cu tinerele talente din judeţ.

În ceea ce priveşte clasamentul celor mai buni sportivi la probele olimpice, în 2023, Diana Tănăsescu este cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj pentru al treilea an la rând. Însă, spre deosebire de anii 2021, respectiv 2022, de această dată, pugilista nu mai împarte cu nimeni locul 1. Titlul de vicecampioană europeană la tineret a fost esenţial pentru câştigarea acestui titlu. Unde mai pui la socoteală că eleva lui Adrian Popuţea câştigă tot pe plan naţional.

Pe locul 2, în acest an se află tot un sportiv de la secţia de box de la CSM Zalău şi tot un elev de-al lui Adrian Popuţea. Este vorba despre Paul Magdaş, sportiv ce în acest an a devenit campion naţional la U22 şi vicecampion naţional la seniori.

Locul trei este împărţit de trei sportivi. Luptătorul George Prodan, alături de atleta Maria Csiki şi pugilistul Rareş Grama se află la egalitate de puncte pe locul al treilea. Toţi trei au avut rezultate foarte bune la competiţiile naţionale, reuşind clasări pe podium la cele mai importante competiţii.

De această dată, DJST a întocmit doar “podiumul”, însă, în clasament şi-au făcut loc şi câţiva laureaţi precum pugilistele Maria Szatmari, Margareta Hidigan, Andreea Varga, Andreea Inceu, Roxana Alexoaiei, pugiliştii David Anton şi David Chiş, dar şi luptătoarea Nicoleta Paşcalău.

Mai multe pe acest subiect, în ziarul Sportul Sălăjean din 20 decembrie 2023.

1. Diana Tănăsescu – box – CSM Zalău, antrenor Adrian Popuțea

2. Paul Magdaș – box – CSM Zalău, antrenor Adrian Popuțea

3. George Prodan – lupte libere – CSS Zalău, antrenori: Gheorghe Panc, Ioan Pantea, Cristian Crisan

Maria Csiki – atletism – CSS Zalău, antrenor Nelian Ianchiș 

Rareș Grama – box – CSM Zalău, antrenor Adrian Popuțea

Laureați:

Maria Satmari – box – CSM Zalău, antrenor Adrian Popuțea

Margareta Hidigan – box – CSM Zalău, antrenor Adrian Popuțea

Andreea Varga – box – CSM Zalău, antrenor Adrian Popuțea

Andreea Inceu – box – ACS Ringul Sălăjean, antrenor Adrian Popuțea

David Anton – box – SCM Zalău, antrenor Virgil Meleg

David Chiș – box – CSM Zalău, antrenor Adrian Popuțea

Roxana Alexoaiei – box – ACS Ringul Sălăjean, antrenor Adrian Popuțea

Nicoleta Pascalău – lupte libere – CSS Zalău, antrenori: Gheorghe Panc, Ioan Pantea, Cristian Crişan

You may also like

Leave a Comment