Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Diana Tănăsescu, din nou campioana României. Pugilistele de la CSM au strâns opt medalii la Naţionale 

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 15 views
A+A-
Reset

Eleva lui Adrian Popuţea şi Ioan Dragoş şi-a trecut în cont încă o medalie de aur la Campionatul Naţional. Este pentru al patrulea an consecutiv când Diana devine campioana României, după ce a reuşit această performanţă şi în 2019, 2020 şi 2021


La finele săptămânii trecute, în sala de sport din Năvodari a avut loc Campionatul Naţional de Box Feminin. La start s-au aflat nu mai puţin de 236 de sportive, ceea ce înseamnă un record pentru această competiţie. Competiţia a fost destinată categoriilor de vârstă cadete, junioare, tineret şi senioare. Printre sportivele participante s-au aflat şi medaliatele de la competiţiile europene şi mondiale în acest an, precum Lăcrămioara Perijoc, Andra Sebe, Loredana Marin sau Trigos Bucur Rocio (Maria), dar şi altele. Şi CSM Zalău a avut nu mai puţin de 11 reprezentante, cel mai sonor nume fiind Diana Tănăsescu, sportivă care are trei titluri de campioană naţională în palmares înaintea acestei competiţii. Cu privire la sportiva din Şimleu Silvaniei, antrenorii de la CSM Zalău au speranţe mari la o medalie europeană.

Pe plan intern, Diana Tănăsescu a demonstrat că se descurcă excelent la orice categorie de vârstă, reuşind să câştige aurul la Campionatul Naţional în 2019, 2020, 2021, iar la ediţia din acest an de la Năvodari a câştigat pentru a patra oară consecutiv titlul de campioană naţională.

A fost singura care a obţinut AURUL din lotul celor de la CSM Zalău. Sălăjencele au obţinut şi trei medalii de argint. Margareta Hidigan (tineret, 54 kg) a ajuns până în finală, acolo unde s-a duelat cu Romanţov, o sportivă din Iaşi care a fost medaliată la Europene.

Tot medalie de argint a obţinut şi Andreea Ardelean (tineret, 81 kg), dar şi Andreea Morar (tineret, 66 kg), o sportivă aflată la început de drum, dar care arată potenţial încă de la prima competiţie importantă la care participă.

În finală, Morar a boxat cu Anca Sebea de la CSA Steaua, campioană europeană de tineret în acest an. Au obţinut medalii de bronz sportivele Szatmari Maria (tineret, 60 kg), Varga Andreea (senioare, 54 kg), Dasiana Cozma (junioare, 50 kg) şi Mădălina Bendre (juniori, 57 kg).

Din lotul celor de la CSM Zalău au mai făcut parte Raluca Fărcaş (juniori, 50 kg, loc 5), Georgiana Brumar (cadeţi, 48 kg – loc 5) şi Maria Drule (tineret, 48 kg – loc 6).

Pentru pugiliştii de la CSM Zalău urmează Campionatul Naţional de cadeţi, acolo unde clubul zălăuan va deplasa mai mulţi sportivi de la secţia din Şimleu Silvaniei, printre care şi Daniel Tănăsescu, pugilist care în acest an a participat în premieră la Campionatul European.

You may also like

Leave a Comment