Responsive Menu
Add more content here...


Buget record pentru HC Zalău – peste 1.2 milioane de euro doar de la Consiliul Județean!

Pentru acest an, HC Zalău va beneficia de cel mai mare buget din istoria handbalului de la poalele Meseşului, un sport care - de-a lungul anilor - au adus performanţe unice: trei titluri naţionale, câştigarea Cupei României, câştigarea unui trofeu european, dar şi participarea în grupele Ligii Campionilor

by Călin ONICAŞ
0 comment 40 views
A+A-
Reset

2024 ar putea fi anul  în care handbalul de la poalele Meseşului să renască precum pasărea Phoenix. Ar putea fi anul în care HC Zalău ar putea să conteze din nou în handbalul românesc. Ar putea fi anul în care acest brand, pe care în ultimii ani s-a cam pus praful, să revină în prim-plan.

Cu un buget micuţ, echipa condusă de Gheorghe Tadici s-a chinuit în subsolul clasamentului, unde se află şi în acest sezon.  Colacul de salvare a fost aruncat recent de căre Consiliul Judeţean Sălaj, cel care din anul 2006 este şi principalul finanţator al clubului condus de trei acţionari.

Consiliul Judeţean alocă peste 7 milioane de lei pentru sportul de masă şi de performanţă

Într-o şedinţă ce a avut loc recent, instituţia condusă de Dinu Iancu-Sălăjanu a dat “undă verde” pentru alocarea unei sume record pentru activităţile sportive. Astfel, nu mai puţin de 7,05 milioane de lei vor fi oferite de către Consiliul Judeţean sportului de masă şi sportului de performanţă! Din această sumă, partea leului va ajunge la HC Zalău.

Din cei 7.05 milioane de lei, 870.000 de lei se vor îndrepta spre susţinerea activităţilor sportive de masă şi recreative, iar 30.000 de lei se vor îndrepta către susţinerea activităţilor sportive pentru cheltuieli materiale. Adică un total de 900.000 de lei.

HC Zalău va avea buget dublu!

Restul, adică suma de 6.150.000 lei (peste 1.2 milioane de euro) va merge către sportul de performanţă, pe listă aflându-se HC Zalău, Academia de Volei “Marius Lazăr” şi Handbal Club “Valeria Motogna”. În jur de 6 milioane de lei vor fi repartizaţi clubului HC Zalău, ceea ce înseamnă o dublare a sumei alocate de către acest finanţator faţă de anul 2023!

O parte din suma aprobată se distribuie către club până în luna iunie, pe baza contractului de finanţare de anul trecut, ceea ce înseamnă că “grosul” din această sumă record va fi canalizată pentru prima parte din noul sezon, pe baza unei noi solicitări făcute de Handbal Club Zalău.

În aceste condiţii, marea masă a iubitorilor de handbal din Sălaj ar putea visa din nou la o echipă cu obiective îndrăzneţe, o echipă în care am putea regăsi handbaliste de top, pe lângă care ar putea creşte şi jucătoare tinere din lot.  Să dea Domnul să fie bine, iar HC Zalău să poată redeveni o forţă a handbalului românesc!

Dinu Iancu-Sălăjanu: “Voi fi întotdeauna un susținător al sportului”

“Voi fi întotdeauna un susținător al sportului, dar și responsabil în ceea ce privește cheltuirea banului public. Sumele alocate de Consiliul Județean Sălaj în această direcție nu sunt pe măsura nevoilor, dar reflectă posibilitățile financiare actuale. Consider că sportul de masă joacă un rol crucial în identificarea talentelor și reprezintă o rampă de lansare spre performanță. Totodată, este important să ne îndreptăm atenția și spre sportul de performanță, care nu doar că inspiră și încurajează practicarea sportului de masă, dar aduce și prestigiu și recunoaștere comunității. Avem nevoie de modele pentru copiii noștri, care să-i motiveze să se implice în activități sportive, știut fiind că mișcarea înseamnă sănătate, dezvoltare armonioasă, echilibru, socializare”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj pentru ziarul Sportul Sălăjean.

 

You may also like

Leave a Comment