HC Zalău respiră după o victorie mare la Mioveni

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 1K views
A+A-
Reset

Într-un joc cu mare importanţă în lupta pentru evitarea retrogradării directe, formaţia antrenată de Gheorghe Tadici a reuşit să câştige dramatic pe terenul celor de la Dacia Mioveni. Victoria sălăjencelor a fost obţinută la limită, scor 23 – 24, după o revenire importantă în ultimele minute, când HC Zalău a întors tabela de la 22 – 20, scor care s-a înregistrat în minutul 56! Cu acest succes, gruparea de sub Meseş a urcat pe locul 11 şi pote visa liniştit chiar şi la evitarea locurilor de baraj, fiind la egalitate de puncte cu Corona Braşov, ocupanta locului 10.

HC Zalău a reuşit sâmbătă după-amiază o victorie extrem de importantă în etapa a XV-a din Liga Florilor reuşind să câştige pe terenul unei contracandidate la evitarea retrogradării directe. Sălăjencele s-au impus cu 24 – 23 pe terenul ceor de la Dacia Mioveni, o formaţie care etapa trecută a reuşit o mare surpriză şi a câştigat la SCM Craiova.

Acest lucru le-a făcut pe elevele lui Gheorghe Tadici să trateze cu o mai mare responsabilitate partida, una extrem de importantă în lupta pentru evitarea penultimului loc ce duce direct în liga secundă.

HC Zalău a fost echipa mai prezentă în joc în prima repriză, reuşind de câteva ori să se desprindă pe tabela de marcaj. Oasptele au avut prima dată un avantaj de două goluri în minutul 9, după ce Prycop a marcat din 7 metri şi a dus scorul la 3 – 5.

Dominarea echipei lui Tadici a fost şi mai evidentă în minutele următoare, HC Zalău reuşind să conducă şi la patru goluri, 5 – 9 în minutul 19 sau 6 – 10 în minutul 20, când Prycop a fost din nou la finalizare şi a înscris din 7 metri.

În ultimele 10 minute, jocul Zalăului s-a scurtcircuitat brusc, reuşind să mai înscrie doar un gol prin Lazic. Acest lucru a permis echipei din Argeş o revenire în joc, CS Dacia reuşind să se apropie la un gol, 9 – 10 şi chiar să egaleze până la pauză, 11 – 11, scor cu care s-a intrat şi la vestiare.

Repriza secundă a fost una de care pe care, iar echilibrul s-a menţinut până în ultimele secunde. Gazdele au avut momente când au condus la două goluri, însă HC Zalău a revenit de fiecare dată şi a egalat. Mioveniul a avut 18 – 16 în minutul 42 şi 20 – 18 în minutul 47, dar HC Zalău nu a cedat şi a fost echipa care a gestionat mai bine finalul electrizant de meci.

Gazdele au avut 22 – 20 cu 4 minute înaintea finalului!

Pentru cei care s-au aflat în sala din Mioveni, dar şi pentru cei care au urmărit live meciul, suspansul a fost la cote maxime. CS Dacia a părut stăpână pe situaţie, conducând cu 21 – 19 şi având şansa să îşi mărească avantajul la trei goluri. Asta s-a întâmplat în minutul 52, dar gruparea din judeţul Argeş a mai condus cu 22 – 20 şi în minutul 56. Nu a fost însă suficient pentru a obţine ceva din acest meci, deoarece HC Zalău nu a mai iertat nimica pe atac. Stamin şi Danilescu au făcut ca tabela să arate 22 – 22, astfel că finalul a fost interzis cardiacilor.

CS Dacia Mioveni a mai fost în avantaj şi la 23 – 22, dar cea care s-a bucurat de victorie a fost HC Zalău. Alexia Gherghe a egalat în minutul 58, iar golul marcat de Stamin în minutul 59 avea să aducă o mare victorie pentru sălăjence.

Deşi ar mai fi avut timp să egaleze, CS Dacia Mioveni nu a făcut-o astfel că ultimul fluier al arbitrilor a consfinţit victoria pentru HC Zalău. Echipa lui Tadici s-a impus cu 24 – 23 şi a ieşit din zona locurilor ce duc în liga secundă.

Ba mai mult, gruparea de sub Meseş poate spera inclusiv la evitarea barajului. După 15 etape se află pe locul 11, la egalitate de puncte cu Corona Braşov, formaţie care ocupă locul 10.

În meciul de la Mioveni s-a remarcat din nou Tatyana Prycop, care a fost cea mai bună marcatoare cu 8 goluri.

Dacia Mioveni – HC Zalău 23 – 24 (11 – 11)

Dacia Mioveni: Ion, Dumitrașcu – Dezic 7, Kojic 6, Vizuete 2, Krsnik 2, Tatar 2, Cîrjan 2, Isic 1, Kaludjerovic 1, Pal, Borcan. Antrenor: Alin Oprescu.

HC Zalău: Țăgean, Rus – Prycop 8, Lazic 4, Stamin 4, Naumenko 2, Danilescu 2, Gherghe 1, Ben Abdallah 1, Toth 1, Bălăceanu 1, Mărginean, Moisin. Antrenor: Gheorghe Tadici.

Foto: Arges Sport

You may also like

Leave a Comment