Responsive Menu
Add more content here...


Antrenor de top din Serbia, la echipa de volei din Zalău

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 28 views
A+A-
Reset

După ce în returul sezonului trecut l-a avut pe banca tehnică pe Horacio Dileo din Argentina, din această vară, SCM Zalău va fi pregătită de un antrenor din Serbia. Tehnicianul Dragan Kobiljski a bătut palma cu conducerea secţiei de volei şi va pregăti echipa în campionatul următor. Sârbul este dublu campion în ţara natală cu Steaua Roşie Belgrad, dar are rezultate notabile şi cu naţionala Serbiei unde de ani buni ocupă funcţia de antrenor secund

SCM Zalău a dat lovitura pe banca tehnică, iar pentru noul sezon îşi aduce un antrenor titrat. După ce în returul sezonului trecut a fost pregătită de Horacio Dileo din Argentina, din această vară, fosta vicecampioană va fi antrenată de un antrenor din Serbia.

Dragan Kobiljski (n.09.08.1971)  este tehnicianul cu care managerul Adrian Feher şi directorul sportiv Gabriel Terheş au bătut palma pentru o colaborare. Sârbul a antrenat în sezonul trecut la Radnički Kragujevac cu care s-a clasat pe locul 5 în prima ligă a Serbiei.

Cele mai bune performanţe ca şi antrenor le-a obţinut cu Steaua Roşie Belgrad, cu care a devenit dublu campion în 2015 şi 2016. Dragan Kobiljski a mai obţinuţ şi trei medalii de bronz în prima ligă a Serbiei.

Ca şi antrenor principal, Dragan Kobiljski a mai antrenat Borac Starčevo, în liga secundă, în sezonul 2008 – 2009 când şi-a început cariera de antrenor. Un an mai târziu a trecut la Partizan Belgrad ca şi secund, după care timp de două sezoane a fost în staff-ul celor de la ACH Volley Ljubljana din Slovenia, cu care are în palmares două titluri, două cupe dar şi participări în Liga Campionilor.

“Ne bucurăm că am reuşit să aducem la echipă un antrenor de calibru. Are titluri de campion în Serbia, a antrenat în mai multe locuri, dar a fost şi un jucător bun, pentru că a jucat mulţi ani în Franţa, unde este un campionat puternic. Este un antrenor cu experienţă. Mă bucur că nu este un antrenor bătrân,  iar jucătorii noştri care sunt tineri aveau nevoie de un antrenor care a jucat recent volei. Nu este un antrenor de 70 de ani care să fie rupt de realitate. A jucat volei recent, iar dacă a practicat cu succes sportul respectiv, cu siguranţă poate să le explice mult mai bine jucătorilor şi să se facă mai bine înţeles.Din punctul meu de vedere avem nişte jucători valoroşi, dar fără experienţă, iar antrenorul îi poate îndruma mult mai bine dacă a jucat la un nivel ridicat”, ne-a declarat Adrian Feher.

Este secundul Naţionalei Serbiei, cu care participă la Campionatul Mondial

Dragan Kobiljski s-a înţeles cu SCM Zalău însă va veni la echipa doar în luna septembrie deoarece în această perioadă este angrenat cu naţionala Serbiei, la Campionatul Mondial.Tehnicianul este secundul lui Igor Kolakovic în staff-ul naţionala Serbiei, care la Campionatul Mondial din Polonia şi Slovenia va juca într-o grupă cu Tunisia, Puerto Rico şi Ucraina. Dragan Kobiljski a mai fost secund al naţinalei Serbiei atât în 2012, cât şi în 2016. Noul antrenor al Zalăului mai are şi alte experienţe la echipe naţionale. A fost timp de trei ani şi în staff-ul naţionalei din Iran, în perioada 2017 – 2020, cu care a obţinut medalii de aur la Asian Volleyball Championship în 2019.A mai lucrat şi la naţionala din Quatar, în perioada 2012 – 2014.

Chiar dacă va veni la Zalău doar după Campionatul Mondial, Dragan Kobiljski a întocmit deja un program de pregătire pentru voleibaliştii zălăuani care în această perioadă sunt pregătiţi de Marius Lazăr. 

Carieră de succes ca şi voleibalist

Dragan Kobiljski a avut o carieră de succes ca şi jucător. A început să joace la seniori în anul 1992 , în tricoul celor de la Partizan Belgrad, unde a jucat până în 1997.

Cei mai mulţi ani din carieră i-a petrecut în puternicul campionat din Franţa, unde a evoluat pentru Rennes (1997 – 2001), Ajjacio (2003 – 2004 şi 2006 – 2008) şi Toulouse (2004 – 2006). Timp de două sezoane a jucat şi pentru  Buducnost Podgorica (Serbia şi Muntenegru).

You may also like

Leave a Comment