Responsive Menu
Add more content here...


Eric Verdeş obţine primele sale puncte ATP

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 25 views
A+A-
Reset

Tenismanul sălăjean a ajuns în sferturile de finală la dublu, la un turneu desfăşurat la Piteşti, care face parte din circuitul ITF World Tennis Tour. Datorită acestei performanţe, alături de partenerul său, Christian Teszari, a obţinut primele puncte ATP


Ionuţ Beleleu a fost singurul tenisman sălăjean care a reuşit să obţină puncte ATP. De atunci şi până nu demult, antrenorii sălăjeni şi-au pus speranţa în mai mulţi sportivi că vor reuşi această performanţă, însă, în zadar. Din diverse motive, nu s-a reuşit.

Asta, până recent, când Eric Verdeş a reuşit să depăşească această “barieră” şi astfel să devină al doilea sălăjean care punctează în ATP.

Sportivul de la Transilvania Tenis Club a participat în perioada 1 – 7 august, la Piteşti, la COMESAD BCR OPEN, un turneu ce face parte din circuitul ITF World Tennis Tour, circuit în care poţi obţine puncte în clasamentul ATP, dacă atingi fazele superioare.

Eric Verdeş a participat alături de Christian Teszari pe tabloul de dublu, iar cuplul format de cei doi a reuşit să câştige duelul cu Tudor Ştefan Gheorghiţă şi Vlad Stoica, după un meci spectaculos, scor 6 – 7 (4), 6 – 3, 10 – 6.

Graţie acestui succes, Eric Verdeş şi Christian Teszari s-au calificat în sferturile de finală, fază din care încep să se acorde puncte ATP. Astfel, sunt primele puncte în cel mai important clasament din tenisul mondial masculin pentru sălăjeanul Eric Verdeş. De menţionat este faptul că Verdeş – Teszari sunt vicecampioni naţionali la U18.Este doar al doilea tenisman din Sălaj care izbuteşte să puncteze în ATP, după Ionuţ Beleleu.

“Sunt fericit pentru acest rezultat şi pentru munca pe care am făcut-o în ultima perioadă. Acum vreau să muncesc şi mai bine pentru a puncta şi la simplu, dar pentru mine înseamnă mult ce am reuşit”, ne-a declarat Eric Verdeş.

După turneul de la Piteşti, Eric Verdeş nu a avut pauză, iar în aceste zile, sălăjeanul se află la Curtea de Argeş, acolo unde a participat la Vitality Open Tour, un nou turneu ITF World Tennis Tour.

Verdeş a trecut cu bine de primul tur al calificărilor, trecând în două seturi de un canadian. Pentru sălăjean a urmat  duelul cu Valentin Vanta în runda a doua, Vanta având câştig de pauză.

Pentru Eric urmează în perioada 15 – 21 august un nou turneu ITF, la Craiova.

You may also like

Leave a Comment