Responsive Menu
Add more content here...


A venit nota de plată. Ce sancţiuni a primit HC Zalău pentru neprezentarea la meciul de la Brăila

Gruparea de sub Meseş a invocat "motive obiective" pentru neprezentarea la meciul din sferturile Cupei României la Dunărea Brăila, iar acum şi-a aflat nota de plată în urma şedinţei Comisiei de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Handbal

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 56 views
A+A-
Reset

Este deja binecunosct faptul că HC Zalău a ales să nu se prezinte la Brăila pentru meciul din sferturile Cupei României la handbal feminin. A scris toată ţara despre “isprava” clubului condus de G. Tadici care a invocat “motive obiective” pentru luarea acestei decizii. ”Nu am ajuns din motive obiective la meci. Este un caz de forță majoră. Nici vorbă că nu am vrut sa ne prezentăm. Eram pregătiți să plecăm, dar cum v-am spus, au intervenit niște probleme care ne-au împiedicat să ajungem la meci”, spunea antrenorul Zalăului.

Nu am aflat care sunt acele motive obiective şi nici clubul nu s-a sinchisit să explice ce s-a întâmplat de nu a mai putut face deplasarea la Brăila. Pur şi simplu, în ziua meciului, antrenorul Zalăulu a înştiinţat, neoficial, clubul din Brăila că HC Zalău nu se prezintă la joc.

Înştiinţarea trimisă de Gh. Tadici la Brăila

După această “ispravă”, HC Zalău şi-a aflat marţi seara şi nota de plată, după ce a avut loc şedinţa Comisiei de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Handbal.

“În legătură cu Decizia nr. 117/18.03.2024 a Comisiei Centrale de Competiţii referitoare la jocul de Cupa României ”Râureni” – feminin, din data de 13.03.2024, dintre echipele H.C. DUNĂREA BRĂILA și H.C. ZALĂU (neprezentare la joc), Comisia Centrală de Disciplină constatând că sunt îndeplinite condițiile art. 25, în baza art. 2.2, raport la art. 26.3 lit.a) din Regulamentul disciplinar al FRH, sezon competițional 2023-2024, admite cererea de ratificare și înscrie hotărârea în Registrul de Evidență Sancțiuni, după cum urmează:

 

– omologhează jocul dintre echipele H.C. DUNĂREA BRĂILA și H.C. ZALĂU, Cupa României ”Râureni” – feminin, cu scorul de 10 – 0 şi sancționeză echipa H.C.ZALĂU cu penalitate pecuniară, în cuantum de 10.000 lei, conform art. 7.4 din Regulamentul de desfășurare al Cupa României ” Râureni” – feminin, ediția 2023 – 2024, data limită de achitare 19.04.2024;”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină.

Mai mult, se pare că HC Zalău a întârziat şi cu plata taxei de participare pentru sezonul 2023 – 2024, Comisia fiind sesizată de Secretarul General al FRH. Totuşi, în ultimul moment, se pare că gruparea sălăjeană şi-a plătit datoriile.

“În legătură cu sesizarea Secretarului General al FRH privind situația plăților restante, datorate de către clubul H.C. ZALĂU ca taxă de participare pentru sezonul competițional 2023-2024, Comisia a constatat achitarea acesteia de către clubul H.C. ZALĂU, motiv pentru care nu se impune luarea unor măsuri disciplinare”, se mai arată în deciziile Comisiei Centrale de Disciplină din data de 19 martie 2024.

Cupa României este ultima competiţie în care HC Zalău a cucerit o medalie. S-a întâmplat în 2021, după ce în finala mică, sălăjencele au trecut de Rapid Bucureşti.

You may also like

Leave a Comment