Responsive Menu
Add more content here...


PSD și-a stabilit candidatul surpriză cu care vrea să câștige Primăria Someș-Odorhei

Social-democraţii ar fi încercat să dea lovitura la Someş-Odorhei, prin racolarea actualului primar, Ioan Şandor. Până la urmă, PSD-ul şi-a desemnat un alt candidat, care la alegerile din 2020 s-a regăsit pe listele altui partid

by Călin ONICAŞ
0 comment 83 views
A+A-
Reset

La alegerile din anul 2020, liberalii au reuşit să câştige Primăria Someş-Odorhei. Şi, nu oricum, la o diferenţă de peste 200 de voturi faţă de candidatul PSD,  Ioan Şandor câştigând mandatul cu 710 de voturi (51.6%) din 1.376 de voturi valabil exprimate. Aceasta în condiţiile în care – timp de două decenii – comuna de pe Someş a fost fieful PSD-ului, o comună în care social-democratul Grigore Berinde a câştigat la pas cinci mandate consecutive de primar.

Anul 2020 a fost momentul schimbării, a unei schimbări radicale, în care liberalii au câştigat funcţia de primar, cea de viceprimar, dar şi majoritatea în Consiliul Local (6 dintre cei 11 consilieri sunt liberali).

Social-democraţii au încercat soluţii pentru a revenit în prim-plan. PSD a dorit cu orice scop să vină în faţa electoratului cu un candidat bun pentru alegerile locale din iunie 2024. Pe listă s-a aflat fostul viceprimar Viorel Şimonca, cel care a candidat de pe listele PSD şi la alegerile din 2020, dar şi Adrian Berinde, fiul fostului primar, un om calibru, un om capabil, care i-ar fi putut provoca emoţii actualului primar. Până la urmă, Adrian Berinde nu a dorit să intre în lupta politică, astfel că s-au căutat alte soluţii.

Conform unor surse, social-democraţii l-ar fi contactat până şi pe Ioan Şandor, cu care ar fi putut recâştiga supremaţia la Someş-Odorhei. Actualul edil a rămas, însă, pe loc, iar la alegerile locale din 9 iunie, inginerul Ioan Şandor va fi candidatul PNL pentru funcţia de primar.

În aceste condiţii, PSD-ul trebuia să îşi stabiliească candidatul. Doar, până la alegeri au rămas mai puţin de două luni! Astfel, într-o şedinţă ce a avut loc vineri seara, la Someş-Odorhei, social-democraţii şi-au desemnat candidatul surpriză: Rodica Man!

Rodica Man, candidatul PMP la alegerile din 2020

Altfel spus, candidatul PMP la alegerile locale din 2020. Atunci, Rodica Man s-a clasat pe locul 3, cu 71 de voturi. A existat şi o perioadă, în care Rodica Man a fost în relaţii strânse cu actualul primar. Prin anul 2022, aceasta devenea președintele Consiliului Comunitar Consultativ pentru cazurile sociale înființat la Someș-Odorhei.

Ba, mai mult, chiar s-a pus problema ca ea să devină consilierul personal al primarului. Până la urmă, discuţiile nu s-au mai concretizat, iar acum o regăsim pe Rodica Man ca şi candidat la Primăria comunei Someş-Odorhei pe listele PSD.

Până în acest moment, la Someş-Odorhei şi-au mai anunţat candidatura pentru funcţia de primar şi Gabriel Dorin Moş, de pe listele AUR. Să spunem că acesta a candidat şi la alegerile din 2020, dar de pe listele Partidului Ecologist Român, obţinând 47 de voturi.

You may also like

Leave a Comment