Responsive Menu
Add more content here...


Zălăuanul Alex Băican schimbă liga şi echipa

După ce în ultimii ani a evoluat la nivelul Ligii a II-a la formaţii precum Luceafărul Oradea, Viitorul Pandurii Târgu Jiu sau CSM Alexandria, Băican vine în Liga a III-a, după ce tocmai a semnat cu FC Bihor, liderul Seriei a VIII-a

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 45 views
A+A-
Reset

Alex Băican a început fotbalul la Viitorul Zalău, după care a evoluat pentru juniorii republicani de la “U” Cluj şi CFR Cluj. La seniori a debutat în Liga a III-a pentru Unirea Jucu, după care în vara lui 2018 a ajuns la Luceafărul Oradea, echipă pentru care în sezonul 2018 – 2019 debuta la nivelul Ligii a II-a, eşalon în care a evoluat până în această iarnă. Cea mai mare parte din carieră şi-a petrecut-o la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, formaţie de care s-a despărţit în vara trecută.

A trecut la CSM Alexandria, dar aventura a fost una scurtă şi după o jumătate de sezon s-a despărţit de judeţul Teleorman.

După cinci sezoane şi jumătate, zălăuanul Alex Băican nu va mai continua în Liga a II-a şi recent tocmai a semnat un nou angajament, dar într-un eşalon inferior.

Fundaşul a semnat cu FC Bihor, liderul Seriei a VIII-a din Liga a III-a. Orădenii îşi doresc promovarea, iar Băican este văzut ca un jucător ce poate aduce un plus de experienţă şi calitate la echipă, după cum a declarat Florin Farcaş – antrenorul bihorenilor.

„Este un jucător experimentat la nivelul Ligii a II-a, un jucător cunoscut de publicul bihorean, pentru că a mai evoluat şi la Luceafărul Oradea. Sperăm să fie un jucător util pentru noi, care să aducă un plus de experienţă şi de calitate”, a declarat antrenorul Florin Farcaş.

Alex Băican a semnat cu FC Bihor un contract valabil până în vară, cu drept de prelungire pentru încă doi ani.

De un meci mai avea nevoie zălăuanul pentru a atinge borna de 100 de meciuri în Liga a II-a. E tânăr şi la cei 25 de ani ai săi are timp să revină în liga secundă şi să bifeze suta. Poate chiar din sezonul următor dacă FC Bihor va reuşi promovarea.

You may also like

Leave a Comment