Responsive Menu
Add more content here...


Impozitul pe bacșiș un fiasco! Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg

Sălajul printre județele cu cele mai mici taxe încasate de unitățile Horeca ca urmare a bacșișului declarat

by Tiberius NICODA
0 comment 14 views
A+A-
Reset

Impozitul pe bacșiș de trei ori mai puțin decât se aștepta, respectiv 29,1 milioane de lei, față de peste 95 milioane de lei cât estimase.

Potrivit datelor statistice ale ANAF, valoarea totală a sumelor declarate drept impozit pe bacșiș în declarațiile aferente lunilor ianuarie-decembrie 2023 a fost de 29,19 milioane de lei.

Cu începere de la 1 ianuarie 2023, Executivul a introdus o nouă impozitare pentru banii primiți sub formă de bacșiș, prin care se estima că se vor colecta 95 de milioane de lei, însă suma reală nu se ridică la așteptări.

Ideea Impoziării bacșișului a fost setată la 10% din suma încasată de restaurante sau baruri, iar Executivul a decis să impună aplicarea acesteia încă de la finele anului trecut, începând cu anul 2023, iar astfel, de la data de 1 ianuarie 2023, firmele au fost obligate să facă modificări majore la bonurile lor fiscale și să evidențieze distinct pe bon sau pe notă de plată bacșișul.
Conform datelor Ministerului Finanțelor, de la începutul anului 2023 până în luna noiembrie, statul a colectat o sumă de doar 26 de milioane de lei prin intermediul noii impozitări pe bacșiș.

Mare parte din această sumă provenea însă de la impozitele plătite de restaurantele și barurile din București. Cele mai mici taxe au fost încasate de către unitățiile Horeca din județele Vaslui, Sălaj și Tulcea.

You may also like

Leave a Comment