Responsive Menu
Add more content here...


Vicecampioana SCM Zalău şi-a anunţat obiectivul în noul campionat

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 12 views
A+A-
Reset

În noua ediţie a Diviziei A1 care va începe în 9 octombrie, SCM Zalău îşi propune o clasare pe locurile 1 – 5. “Avem un buget de locurile 1 – 5 şi acesta va fi şi obiectivul”, anunţă managerul Adrian Feher

Obţinerea medaliei de argint încă de la prima participare în Divizia A1 a fost o performanţă notabilă pentru SCM Zalău. Această performanţă a fost bifată cu o echipă formată de la zero, în vara trecută. Pentru noua ediţie de campionat, SCM Zalău tinde să fie tot o echipă puternică a campionatului şi să se lupte la primele locuri. Vicecampioana României va încerca să atace tot o medalie, însă misiunea celor de la SCM va fi mult mai dificilă, având în vedere că toate contracandidatele s-au întărit serios în această vară.

Pentru a putea lupta pentru medalii, pentru SCM Zalău va fi obligatoriu ca la finalul sezonului regular să fie în primele patru  locuri. În play-off-ul pentru titlu şi pentru medalii vor intra primele patru clasate, la fel ca şi în ediţia trecută de campionat când  s-au calificat în top 4 Arcada Galaţi, SCM Zalău, SCMU Craiova şi Steaua, în timp ce Dinamo a rămas pe dinafară.

Tot aceste cinci echipe se vor bate pentru calificarea în turneul pentru locurile 1 – 4, iar una dintre ele va rămâne să joace în turneul pentru locurile 5 – 8.

Pentru noua ediţie a Diviziei A1, SCM Zalău şi-a stabilit un obiectiv ce pare uşor de realizat: o clasare în primele cinci locuri.

“Noi avem un buget de locurile 1 – 5 şi acesta va fi şi obiectivul, însă vom încerca să terminăm cât mai sus în clasament.  Sper să obţinem şi în noul sezon o medalie, însă va fi mult mai greu, fiindcă ne luptăm cu echipe puternice, cu bani mulţi, precum Arcada, Dinamo, Steaua sau Craiova. Nu avem voie să terminăm sub locul 5, fiindcă ar fi un eşec. Suntem îndreptăţiţi să sperăm şi la o medalie, însă aici intervine şansa, norocul şi transferurile care le-au făcut celelalte echipe.   Arcada Galaţi, Steaua şi Dinamo sunt mult peste noi ca şi buget. Şi noi ne-am format un lot echilibrat, cu care ne vom clasa pe locurile 1 – 5”, ne-a declarat managerul Adrian Feher.

Dacă în Divizia A1, obiectivul va fi o clasare pe locurile 1 – 5, în Cupa României, SCM Zalău îşi propune să ajungă în final-four şi să lupte pentru primele locuri.

Pentru a ajunge în turneul final, vicecampioana nu are o misiune grea, deoarece în sferturi va juca cu învingătoarea dintre CSM Timişoara şi Explorări Baia Mare.

În Cupa CEV, misiunea zălăuanilor va fi una extrem de dificilă, deoarece vor întâlni în 16-zecimi titrata echipă din Italia, Modena.

You may also like

Leave a Comment