Responsive Menu
Add more content here...


Un voleibalist de la Steaua, la SCM Zalău

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 19 views
A+A-
Reset

Conducerea secţiei de volei a mai bifat o achiziţie pentru noul sezon. Cu formaţia zălăuană a semnat Eduard Ocunschi, care în ultimele două sezoane a fost în lotul celor de la Steaua Bucureşti. Jucătorul a mai evoluat  la Unirea Dej, Ştiinţa Bacău, Tricolorul Ploieşti, iar debutul la seniori şi l-a făcut în tricoul fostei campioane Tomis Constanţa

SCM Zalău este pe punctul de a-şi definitiva lotul cu care va porni la drum în sezonul 2022 – 2023. Managerul Adrian Feher şi directorul sportiv Gabriel Terheş au căutat în această perioadă cele mai bune soluţii pentru a forma o echipă competitivă la Zalău. Asta în limita posibilităţilor financiare, deoarece gruparea de sub Meseş nu a poate concura cu echipele puternice din Divizia A1.

Cu toate acestea, conducerea a pus ochii pe jucători din curtea acestor echipe, iar mai mulţi voleibalişti au fost transferaţi de la Dinamo şi Steaua.

Pentru postul de centru, fosta vicecampioană a apelat la serviciile lui Eduard Ocunschi. În vârstă de 27 de ani, voleibalistul măsoară 204 cm şi are un cv bun, în care se regăsesc mai multe echipe din Divizia A1.

În ultimele două sezoane, Eduard Ocunschi a fost în lotul celor de la Steaua Bucureşti. A avut o concurenţă mare pe postul său, însă cu toate acestea când s-a apelat la serviciile sale, voleibalistul şi-a făcut bine treaba.

“A fost primul transfer pe care am vrut să îl fac încă din primul an. Îl doresc pe acest jucător la Zalău de mai bine de doi ani, iar acum am reuşit să îl convingem să vină la echipa noastră. Mie îmi place ca şi jucător şi după părerea mea este un centru talentat. După Răzvan Mihalcea, cred că este cel mai talentat centru român la blocaj”, ne-a declarat Adrian Feher.

Noul jucător de la SCM Zalău a mai jucat pentru Steaua Bucureşti şi în sezoanele 2016 – 2017, respectiv 2017 – 2018, după care a urmat o aventură de două sezoane în tricoul celor de la Unirea Dej, în perioada 2018 – 2020.

Timp de un sezon, în perioada 2015 – 2016, jucătorul a jucat pentru Ştiinţa Bacău, iar în stagiunea 2014 – 2015, Eduard Ocunschi a fost în lotul celor de la Tricolorul Ploieşti.

Debutul său la seniori s-a consemnat la Tomis Constanţa, în 2012. Jucătorul a fost în lotul celor de la Tomis timp de două sezoane şi şi-a trecut în palmares două titluri, dar şi Cupa României.

Eduard Ocunschi este fost internaţional de tineret. Cu Steaua Bucureşti are meciuri în Cupa CEV şi Cupa Challenge.

“Vom avea maxim trei jucători străini în lotul de 14”

Până în momentul de faţă, SCM Zalău a apelat doar la jucători români. Au venit Andrei Ana (Unirea Dej), Filip Constantin (Dinamo),  Alexandru Ionescu (Dinamo), Eduard Ocunschi (Steaua) şi Mihai Mărieş (Dinamo Bucureşti). A mai fost legitimat Vlad Vasian (CSS Zalău), iar din lotul cu care s-a abordat sezonul trecut au mai rămas Cristian Porumb şi Vlad Cuciureanu. În proporţii mari, lotul este format, iar în săptămânile următoare, campania de achiziţii va fi definitivată. Cert este că SCM Zalău va avea un lot format în mare parte din jucători români, conducerea urmând să apeleze la maxim trei jucători străini.

“Împreună cu colegul Gabriel Terheş, noi vrem să menţinem linia trasată de domnul primar şi să avem în lot cât mai mulţi jucători români. În acest sezon, din lotul de 14 jucători, maxim trei vor fi străini. Sper ca maxim în două săptămâni să finalizăm lotul. Suntem în discuţii cu mai mulţi jucători”, spune managerul Adrian Feher.

Sursa foto: IMAGO – Images

You may also like

Leave a Comment