Responsive Menu
Add more content here...


Un nou duel cu o echipă de cupă europeană. HC Zalău, cu şanse reduse la Bistriţa

În runda a XVII-a, formaţia antrenată de Gheorghe Tadici are parte de un nou duel dificil cu o echipă care reprezintă România în sferturile Cupei EHF. Miercuri, la Bistriţa, HC Zalău întâlneşte Gloria lui Florentin Pera, o echipă cu un lot valoros, care se află în bătălia pentru medalii în Liga Naţională

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 38 views
A+A-
Reset

Miercuri, ora 17.30, Complex Sportiv TeraPlast Arena: Gloria Bistriţa – HC Zalău

HC Zalău are un program dificil în Liga Naţională şi are parte de adversari de calibru în aceste runde. Săptămâna trecută a jucat pe teren propriu cu Dunărea Brăila, ocupanta locului 4 în clasamentul Ligii Naţionale, care a impresiont în acest sezon şi în European Handball League, fiind calificată în sferturile de finală.

Tot de o echipă de talie europeană are parte HC Zalău şi în următoarea rundă, cea cu numărul 17, în care sălăjencele vor evolua pe terenul celor de la Gloria Bistriţa.

Gruparea de sub Meseş se duelează cu formaţia pregătită de selecţionerul Florentin Pera, o echipă al cărui lot nu mai are nevoie de nici o prezentare. Având în componenţă jucătoare precum Dumanksa, Dincă, Seraficeanu, Pristăviţă, Bazaliu, Laslo, handbaliste din naţionala României, dar şi străine de valoare precum Babovic, Posavec, Bulatovic, Araujo, Niombla sau Mbengue, Gloria Bistriţa nu este întâmplător pe podimul Ligii Naţionale.

Bistriţa are un parcurs bun în campionat, iar în 16 etape a înregistrat 13 victorii şi doar 3 înfrângeri. Se află la egalitate de puncte cu Rapid Bucureşti şi este la mare bătălie pentru titlul de vicecampioană.

Formaţia antrenată de Florentin Pera are un parcurs de excepţie şi în European Handball Legue, reuşind să câştige grupa din care a făcut parte cu cinci victorii şi o remiză. Gloria s-a calificat în sferturile de finală, acolo unde urmează să joace cu Mosonmagyarovari din Ungaria, pe 16 şi 24 martie.

Până atunci, Gloria se concentrează pe campionat, iar o victorie contra Zalăului este obligatorie în lupta pentru locul 2.

În tur, Bistriţa a câştigat cu 23 – 21 la Zalău şi este favorită certă şi în confruntarea de miercuri.

De cealaltă parte, HC Zalău este conştientă că are şanse aproape nule în acest meci, dar va încerca cât mai mult să se ridice la nivelul adversarului.

În continuare, echipa antrenată de Gheorghe Tadici ocupă locul 12, primul deasupra liniei retrogradării şi are tot un punct peste Dacia Mioveni. Norocul sălăjencelor este că şi în această rundă, formaţia din Mioveni are un meci la fel de dificil şi urmează să joace cu Rapid, astfel că cel mai probabil, cele două contracandidate la evitarea locului 13 îşi vor păstra poziţiile în clasament.

Partida dintre Gloria Bistriţa şi HC Zalău are loc miercuri, de la ora 17.30, la Complex Sportiv TeraPlast Arena. În ultimele cinci confruntări directe, Gloria Bistriţa s-a impus de patru ori, în timp ce HC Zalău a reuşit ultima victorie în aprilie 2022, tocmai pe terenul Gloriei.

 

You may also like

Leave a Comment