Responsive Menu
Add more content here...


Szabo Robert, pe primul loc la avansaţi în Campionatul de Rally Sprint 

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 26 views
A+A-
Reset

Pilotul sălăjean a încheiat pe primul loc la categoria sa, însă, la Open s-a situat doar pe locul 4, din cauza faptului că nu a putut participa la ultimele două etape


Szabo Robert este câştigătorul ediţiilor din 2019 şi 2020 a Campionatului Internaţional de Rally Sprint, competiţie organizată de ACR. Pilotul sălăjean a avut două sezoane bune, la capătul cărora s-a încununat campion absolut, titlu la care spera şi în 2021. Însă, din păcate, lucrurile nu au mers conform planului.

În prima etapă, Szabo Robert a obţinut un loc 2, urmat de o clasare pe locul 4 în etapa secundă. În cea de-a treia etapă, sălăjeanul a spart gheaţa şi a reuşit prima victorie stagională, astfel că pentru ultimele două etape avea speranţe mari că poate recupera diferenţa în clasamentul general.

Din păcate, însă, pilotul s-a infectat cu COVID-19 înainte de penultima etapă şi din această cauză nu a putut participa, fapt pentru care s-a îndepărtat şi mai mult de primul loc. Nici la ultima etapă nu a putut fi prezent, astfel că din cele 48 de puncte puse în joc, sălăjeanul nu a obţinut nimic.

Chiar şi aşa, Szabo Robert a terminat Campionatul Internaţional de Rally Sprint pe locul 1 la Clasa Avansaţi – clasa 4, în timp ce la Open s-a situat pe locul 4 în clasamentul general.

Noul campion absolut la Rally Sprint este băimăreanul Florin Stecka.

“A fost un an mai dificil şi din cauza COVID nu am putut participa la ultimele două etape, fapt ce a contat enorm în clasamentul general, fiindcă în joc erau 48 de puncte… Asta este, aştept cu încredere anul viitor când ţintesc din nou titlul de campion absolut”.

Szabo Robert

Sursa foto: WST Photography

You may also like

Leave a Comment