Alex Rad, vicecampion la finalul Campionatului Naţional de Karting

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 57 views
A+A-
Reset

Pilotul de la Drinago Racing a terminat în forţă Campinoatul Naţional cu o victorie de senzaţie, în ultima etapă, pe circuitul din Tunari. Pilotul a terminat campionatul pe locul 2 la general, în spatele lui David Cosma-Cristofor. Alex completează un sezon bun în care a cucerit argintul la Cupa României şi a reprezentat ţara noastră la una dintre cele mai prestigioase competiţii de karting din lume


După un prim sezon de acomodare în Campionatul Naţional (2022), în care a terminat în Top 5, Alex Rad a avut un an mult mai bun. 2023 a fost un an de vis pentru pilotul sălăjean, un an în care a reuşit să devină vicecampion naţional, a cucerit argintul la Cupa României şi mai mult, a reprezentat România la FIA Karting Academy, una dintre cele mai prestigioase competiţii de karting din lume.

De când a trecut la Drinago Racing, rezultatele lui Alex au fost pe un trend ascendent şi deşi dacă după primele două etape nu a urcat pe podium, au urmat patru etape de vis. În etapa a III-a, Alex Rad a încheiat pe locul 2, poziţie pe care a terminat şi în etapa a 5-a. În etapa a 4-a, Alex a terminat pe locul 3.

Însă, “cireaşa de pe tort” a fost păstrată pentru ultima etapă, de pe circuitul din Tunari.

Ca de obiecei, pilotul nostru a participat la categoria OK Junior, având o prestaţie deosebită. Alex a plecat de pe poziţia a treia pe grila de start şi la capătul Finalei 1 era pe primul loc. În Finala 2 a pierdut o poziţie, însă, la finalul etapei, în clasamentul general, Alex Rad a fost pe primul loc.

A fost ultima etapă din Campionatul Naţional, iar cu 231 de puncte acumulate, pilotul de la Drinago Racing termină competiţia pe locul 2, fiind viecampion naţional.

Campion a devenit David Cosma Cristofor cu 277 de puncte. Alex Rad nu este străin de aceste distincţii, el fiind vicecampion şi la Karting Masters şi campion la International Karting Masters.

You may also like

Leave a Comment