Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău va disputa cinci partide pe teren propriu în play-off. Cum arată programul zălăuanilor

Datorită faptului că au terminat în fotoliul de lider, elevii lui Cristian Lupuţ vor juca de cinci ori acasă în cele nouă etape din play-off. Faza superioară a campionatului va fi începută cu două partide consecutive pe teren propriu, cu CSM Sighetu Marmaţiei şi CSM Olimpia Satu Mare. Cele două formaţii vor veni de două ori sub Meseş, zălăuanii urmând să mai joace acasă şi cu Crişul Sântandrei

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 31 views
A+A-
Reset

SCM Zalău a dominat copios sezonul regulat din Seria a X-a a Ligii a III-a, fiind lider detaşat, cu 41 de puncte, cu 8 puncte peste CSM Olimpia Satu Mare, ocupanta locului secund şi cu 13 puncte mai mult decât Crişul Sântandrei, formaţie aflată pe loul 3.

Calificarea în play-off a fost la ordinea zilei pentru gruparea de sub Meseş, acest obiectiv fiind atins cu cinci etape înaintea finalului de sezon regulat.

Cu toate acestea, elevii lui Cristian Lupuţ şi-au continuat marşul, reuşind în continuare rezultate pozitive. Sezonul regulat a fost încheiat cu o remiză în derby-ul fruntaşelor cu CSM Olimpia Satu Mare, astfel că SCM Zalău a terminat această fază a campionatului cu un avans mare faţă de urmăritoare.

Datorită clasării în fotoliul de lider, SCM Zalău va disputa cinci din cele nouă partide din play-off, pe tere propriu.

Faza superioară a campionatului va fi începută în compania celor de la CSM Sighetu Marmaţiei, grupare care în ultima rundă din retur a obţinut calificarea în play-off. Şi în etapa a II-a din play-off, SCM Zalău va juca tot în faţa propriilor suporteri, urmâd să întâlnească pe CSM Olimpia Satu Mare, pe data de 6 aprilie.

Atât CSM Sighetu Marmaţiei, cât şi CSM Olimpia Satu Mare vor veni de două ori la Zalău în play-off. Tot pe teren propriu, SCM Zalău va mai juca cu Crişul Sântandrei, care este surpriza seriei, după ce s-a calificat în play-off din postură de echipă nou-promovată.

În play-off se va juca după sistemul tur-retur-tur, SCM Zalău urmând să aibă şi patru partide în deplasare. Acestea vor fi la Crişul Sântandrei (13 aprilie),  CSM Sighetu Marmaţiei (20 aprilie), CSM Olimpia Satu Mare (27 aprilie) şi tot la Crişul Sântandrei, în ultima rundă (18 mai).

În play-off s-a intrat cu punctajul acumulat după sezonul regulat, astfel că SCM Zalău aproape că se poate gândi la barajul de promovare, având avantajul de 13 puncte faţă de echipa de pe locul 3. Însă, zălăuanii vor să termine play-off-ul în fotoliul de lider, iar în semifinalele barajului de promovare în Liga a II-a să întâlnească echipa de pe locul secund din play-off-ul Seriei a IX-a. În momentul de faţă, pe această poziţie se află ACS Mediaş, cu un punct avans faţă de Unirea Ungheni. Seria a IX-a este condusă de Gloria Bistriţa, care un avantaj de 6 puncte faţă de echipa din Mediaş.

Când sunt programate meciurile de baraj. În acest sezon, o şansă în plus la promovare pentru finalistele barajelor!

Semifinalele barajelor de promovare în Liga a II-a au loc pe 22 şi 25 mai, iar cele cinci finale pentru promovare sunt programate pe 1 şi 5 iunie.

În actuala ediţie de campionat, ca urmare a creşterii numărului de echipe la 22 în Liga 2, sezonul 2024-2025, va fi necesară stabilirea unei a şasea promovate din eşalonul al treilea.

Pentru determinarea acesteia se va disputa o minicompetiţie, la care vor participa cele mai bune 4 dintre cele 5 echipe învinse în finalele barajelor. Mini-competiția va fi formată din semifinale și finală (un singur joc pe terenul primei extrase la “împerechere”), câştigătoarea finalei urmând a promova în Liga 2, ediţia 2024-2025.

You may also like

Leave a Comment