Responsive Menu
Add more content here...


Avansează lucrările la reţeaua de canalizare din Hereclean, Panic şi Badon

Proiectul se derulează cu fonduri europene şi este realizat în proporţie de 80 %. În ceea ce priveşte satele Guruslău şi Dioşod, autorităţile locale au primit aproape 21 de milioane de lei pe Anghel Saligny pentru înfiinţarea unei reţele de canalizare. Şi în cadrul acestui proeict s-au făcut paşi importanţi, fiind obţinute toate avizele

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 57 views
A+A-
Reset

Comuna Hereclean se dezvoltă de la an la an, iar numărul de locuitori a crescut considerabil. În prezent sunt peste 4.000 de suflete care trăiesc în comună, ceea ce face din Hereclean a treia comună la nivelul judeţului Sălaj din punct de vedere la populaţiei. S-au construit multe case noi, iar autorităţile au făcut eforturi pentru ca reţelele de apă, canalizare sau gaz să ajungă şi pe străzile acestea. La nivelul comunei există mai multe proiecte de extinderi sau înfiinţare a reţelelor de apă, canalizare şi gaz.

Se lucrează intens la extinderea reţelei de canalizare în satele Hereclean, Badon şi Panic, în cadrul proiectului ce a primit finanţare pe POIM. Este vorba de aproximativ 6,5 km de reţea pe aproximativ 20 de străduţe însumate în cele trei sate.

Pe unele dintre aceste străduţe va fi extinsă şi reţeaua de apă pe o lungime totală de aproximativ 3 kilometri, după cum ne-a informat Pusok Jozsef, administratorul public al comunei Hereclean. Acest proiect se derulează cu ajutorul fondurilor europene.

Tot la capitolul reţea de canalizare, comuna Hereclean a obţinut aproape 21 de milioane de lei pentru înfiinţarea unei astfel de reţele în localităţile Guruslău şi Dioşod.

Finanţarea a fost primită pe Programul “Anghel Saligny”. Administraţia a obţinut toate avizele şi urmează procedura de achiziţie a lucrărilor.

Pe lângă reţeaua de canalizare, proiectul de pe Anghel Saligny presupune şi construirea unei staţii de epurare. Autorităţile locale îşi propun să înfiinţeze o reţea de canalizare şi în satul Bocşiţa, cel mai mic al comunei.

You may also like

Leave a Comment