Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău, la un mic pas de turneul final al Cupei României

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 15 views
A+A-
Reset

După ce a câştigat partida tur din sferturi cu 3 – 0 în faţa celor de la Explorări,
formaţia zălăuană mai are nevoie de un singur set pentru a ajunge în semifinalele Cupei României. Vicecampioana României are ocazia să facă acest pas miercuri după-amiază, în returul de la Baia Mare, pe care îl abordează cu maximă seriozitate

Miercuri, ora 17.00, Sala “Lascăr Pană” din Baia Mare: Explorări Baia Mare – SCM Zalău

Dacă în campionat are şanse mici să ajungă în play-off-ul pentru locurile 1 – 4, SCM Zalău poate bifa o performanţă în Cupa României. În competiţia “surprizelor”, vicecampioana României este ca şi calificată la turneul final, după ce în partida tur din sferturi a trecut cu 3 – 0 de Explorări Baia Mare, la Zalău. Acest joc a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, iar zălăuanii s-au întrebuinţat serios în toate cele trei seturi, în care scorul a fost strâns până pe final. După acel rezultat, gruparea de sub Meseş a luat o opţiune serioasă pentru calificarea la turneul final, dar mai trebuie să facă un mic pas pentru a ajunge în semifinale.

Calificarea poate fi asigurată miercuri după-amiază, când SCM Zalău dispută returul cu Explorări, de la ora 17.00, în Sala “Lascăr Pană” din Baia Mare. Echipa antrenată de Horacio Dileo mai are nevoie de câştigarea unui set pentru a ajunge la turneul final al Cupei, însă în ciuda situaţiei favorabile în care se află, vicecampioana României va trata cu maximă seriozitate confruntatea din Maramureş. Asta după ce şi în campionat, SCM Zalău a avut un meci dificil la Baia Mare, dar şi în partida tur din Cupă, când a fost pusă în dificultate de adversari.

“Este un meci foarte important pentru noi, la finalul căruia sperăm să obţinem calificarea la turneul final al Cupei României, unde echipa din Zalău a fost mai mereu prezentă. Va fi un joc disputat, fiindcă Explorări Baia Mare joacă foarte bine pe teren propriu. Deşi calificarea este în mâinile noastre şi ne trebuie doar un set, trebuie să abordăm jocul cu maximă seriozitate”, ne-a declarat Adrian Feher.

Va fi a treia confruntare cu Explorări Baia Mare din acest sezon, însă nu şi ultima din această stagiune. Cele două echipe se vor întâlni şi săptămâna viitoare, pe 26 ianuarie, la Zalău, în etapa a III-a din retur.

SCMU Craiova, prima calificată la turneul final

Din sfertuile Cupei României s-au jucat deja ambele manşe ale duelului SCMU Craiova – Ştiinţa Bucureşti. Oltenii s-au impus cu 3 – 0 şi 3 – 1 şi sunt primii calificaţi la turneul final al Cupei României. A doua echipă calificată se va decide după returul dintre Explorări Baia Mare şi SCM Zalău, iar ultimele două formaţii se vor şti în data de 23 februarie. Atunci au loc partidele retur dintre Steaua – Olimpia Titanii şi Arcada Galaţi – Dinamo. În tur, Arcada a câştigat cu 3 – 1 pe terenul lui Dinamo, iar Steaua a trecut cu acelaş scor în deplasarea de la Olimpia Titanii.
Turneul final al Cupei României este programat în perioada 12 – 13 martie.

You may also like

Leave a Comment