Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău încearcă imposibilul pe terenul campioanei României

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 15 views
A+A-
Reset

Învinsă de Steaua şi SCMU Craiova, formaţia zălăuană nu mai are nicio şansă la play-off, însă vrea să arate un joc mai bun chiar în deplasarea de la Arcada Galaţi. Gruparea de sub Meseş joacă pe terenul echipei care domină voleiul românesc de câţiva ani, astfel că şansele sunt minime pentru ca formaţia antrenată de Horacio Dileo să poată scoate ceva din această confruntare

Miercuri, ora 18.00, Sala Sporturilor din Galaţi: Arcada Galaţi – SCM Zalău

Arcada Galaţi şi SCM Zalău au fost cele mai bune echipe în sezonul trecut al Diviziei A1. Gălăţenii au câştigat al treilea titlu consecutiv, în timp ce SCM Zalău a devenit vicecampioana României încă de la prima participare în prima ligă.

Arcada Galaţi a rămas la acelaşi nivel, în timp ce SCM Zalău a decăzut complet. Nu mai are nicio şansă la medalii, dar nici la calificarea în play-off-ul pentru locurile 1 – 4, chiar dacă până la final de retur mai sunt de disputat cinci etapte.

Gruparea de sub Meseş este acum doar pe locul 6 şi are de luptat pentru a prinde locul 5, pentru a fi în obiectiv. În condiţiile date, între Arcada Galaţi şi SCM Zalău este o diferenţă mare, începând de la lotul de jucători, la buget, dar şi la situaţia din clasament.

Formaţia din Galaţi se află în fotoliul de lider cu 3 puncte avans faţă de Steaua, ocupanta locului 2, însă echipa antrenată de Sergiu Stancu mai are şi o restanţă de jucat cu Dinamo Bucureşti.

Zălăuanii au în faţă o grupare de top pentru campionatul din România, care în acest sezon a ajuns până în sferturile Cupei CEV, unde a fost eliminată de puternica formaţie poloneză PGE Skra Belchatow.

În drumul spre sferturile de finală ale competiţiei, Arcada a trecut de vicecampioana Franţei, Chaumont (3 – 0 şi 2 – 3) şi de vicecampioana Germaniei, United Volleys Frankfurt (3 – 0 şi 3 – 2).

În sezonul trecut, SCM Zalău a câştigat de două ori în faţa gălăţenilor, dar acum are şanse mici să se întoarcă cu puncte de pe terenul campioanei. Partida dintre Arcada Galaţi şi SCM Zalău are loc miercuri, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Galaţi.

“Întâlnim cea mai bună echipă din România, care a avut rezultate foarte bune nu doar în campionat ci şi în cupele europene. Dacă este să ne uităm la celelate rezultate ale noastre cu echipele din primele patru locuri, nu prea avem şanse. Noi încercăm să creştem de la meci la meci şi vom vedea la finalul sezonului unde ne vom afla”, spune Adrian Feher.

You may also like

Leave a Comment