Responsive Menu
Add more content here...


Satisfacţia lui Adrian Feher la început de sezon: “Avem trei zălăuani în lot şi ne dorim ca tinerii talentaţi să aibă o şansă la ei acasă”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 36 views
A+A-
Reset

Managerul secţiei de volei se declară încântat de faptul că din acest sezon, în lotul vicecampioanei se află Cristian Porumb, Daniel Bode şi Vlad Vasian, jucători de perspectivă din Zalău

Proiectul început la secţia de volei de la SCM Zalău a fost gândit şi pentru juniorii din Zalău, cu calităţi. În al treilea sezon din Divizia A1, acest proiect începe să de-a roade, astfel că în lotul fostei vicecampioane se află nu mai puţin de trei jucători zălăuani. Cristian Porumb a fost în lotul lui SCM încă din primul sezon, în timp ce în vară au fost promovaţi de la CSS Zalău alţi doi jucători cu potenţial, Daniel Bode şi Vlad Vasian. Acest lucru îi dă motiv de satisfacţie managerului Adrian Feher, care speră ca pe viitor, la SCM Zalău să fie promovaţi cât mai mulţi jucători de perspectivă de la cluburile de juniori.

“Ne dorim să crească şi zălăuanii în această echipă, iar tinerii talentaţi să aibă o şansă la ei acasă şi să nu fie nevoiţi să meargă să joace în alte oraşe. Avem deja trei zălăuani în lot şi această echipă nu este un tabu pentru sportivii zălăuani”, ne-a declarat Adrian Feher.

Ce spune Adrian Feher despre Legea “Novak”: “Pe noi nu ne încurcă absolut deloc”

Ordinul ministrului Novak a creat multe controverse în lumea sportului. Regula a fost adoptată pentru protejarea sportivilor autohtoni, astfel că fiecare echipă sportivă trebuia să aibă în componenţă pe teren minimum 40% sportivi români.

Această lege nu îi încurcă pe cei de la secţia de volei de la SCM Zalău, având în vedere că gruparea de sub Meseş are 14 jucători în lot, dintre care 10 sunt români. În plus şi Oleksandr Buzduhan a obţinut de curând cetăţenia română.

“Pe noi nu ne încurcă Legea Novak cu absolut nimic, fiindcă din lotul de 14, doar trei jucători sunt străini. Linia impusă de club este să ne adresăm jucătorilor români şi să încercăm să dăm şanse jucătorilor din Zalău.  Dacă nu dai şanse  jucătorilor localnici ca să facă sport la echipa oraşului, nu poate să te încurce Legea Novak. Referitor la alte echipe care respectă sau nu această lege, nu este treaba mea să le fac eu strategia. Dacă vrei să te creadă lumea că te deranjează Legea Novak, prima dată trebuie să ai tu măcar un sportiv din oraş şi să-i dai şansa să joace la tine în echipă, după aceea să spui că te încurcă această lege. Dacă tu nu dai nicio şansă copiillor la sportul pe care îl conduci sau unde eşti antrenor, nu poate să te încurce nicio lege. Eu nu am auzit de vreo lege în care să le fie interzis copiior să ajungă la echipa mare a oraşului”, susţine Adrian Feher.

You may also like

Leave a Comment