Responsive Menu
Add more content here...


Sălăjeanul Andrei Jula, debut în Liga a III-a la doar 15 ani

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 13 views
A+A-
Reset

Tânărul fotbalist a bifat primele minute în eşalonul superior la partida de sâmbătă, dintre CSM Satu Mare şi Sportul Şimleu. “Este un jucător polivalent cu potenţial tehnic”, spune antrenorul Dacian Nastai

Sportul Şimleu este echipa care a pus un mare accent pe fotbaliştii tineri din Sălaj. În cele două sezoane de Liga a III-a, mai mulţi jucători tineri au avut ocazia să debuteze în eşalonul al treilea, la gruparea de sub Măgură.

Doar în această primăvară, sub comanda lui Dacian Nastai au debutat Cătălin Pop, Emanuel Seran şi Paul Pop, iar sâmbătă a venit rândul lui Andrei Jula să îşi facă debutul în această ligă.

Deşi are doar 15 ani, Andrei Jula se pregăteşte de câteva luni cu Sportul Şimleu. Dacian Nastai a spus de la bun început că tânărul sălăjean are calităţi, iar în partida de la Satu Mare i-a acordat încredere şi l-a trimis în teren pe final de meci. Andrei Jula a prins primele sale minute în Liga a III-a şi foarte probabil va avea  ocazia să mai joace şi pe acest final de campionat. La Satu Mare a jucat din nou şi Lukacs Marc, un alt junior născut în anul 2006 care deja are mai multe meciuri în Liga a III-a. El a debutat în acest eşalon în martie 2021 sub comanda lui George Zima.

“Andrei Jula şi Lukacs Marc sunt doi copii cu potenţial tehnic şi pe care noi ne bazăm. Sunt jucători care pot să joace fotbal la nivel mare. Andrei a jucat atacant dreapta, dar se descurcă şi în lateral, precum şi la mijlocul terenului. Este un jucător polivalent, ceea ce reprezintă un plus pentru el”, ne-a declarat Dacian Nastai.

Andrei Jula este un produs al CS Viitorul Zalău, unde a început fotbalul la vârsta de 6 ani. A mai trecut pe la Academia Csikszereda Miercurea Ciuc, iar în anii trecuţi a fost convocat la mai multe acţiune ale loturilor naţionale U15 şi U16. 

“Debutul în Liga a III-a înseamnă foarte mult pentru mine, o realizare care mă ambiţionează să îmi doresc cât mai mult. Mă bucur că am avut această şansă din partea domnului antrenor şi voi profita de această oportunitate”, ne-a declarat Andrei Jula.

You may also like

Leave a Comment