Responsive Menu
Add more content here...


S-a dus şi Cupa României. SCM Zalău, eliminată de Steaua după un meci disputat

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 12 views
A+A-
Reset

În semifinalele Cupei României de la Braşov, formaţia zălăuană a avut o prestaţie bună în primele două seturi ale meciului cu Steaua, însă de fiecare dată a cedat pe final. Bucureştenii s-au impus cu 26 – 24, atât în primul set cât şi în al doilea, ca după setul trei să închidă jocul şi să se califice în finala competiţiei după 25 de ani

Dacă în campionat a avut un parcurs modest şi nu a prins play-off-ul, în Cupa României, SCM Zalău şi-a pus mari speranţe. La turneul final de la Braşov, vicecampioana a mers cu gândul să îşi salveze sezonul şi să se califice în marea finală.

Chiar dacă a avut în faţă un adversar superior, în faţa căruia a pierdut de două ori în campionat, SCM Zalău i-a făcut faţă Stelei. Mai ales în primele două seturi, în care doar neşansa, dar şi unele decizii de arbitraj au făcut ca SCM Zalău să nu se impună.

Vicecampioana României a avut multe momente bune în primul set. A preluat conducerea la 15 – 14, reuşind trei puncte consecutive. Antrenorul Stelei a cerut time-out, iar bucureştenii au preluat din nou conducerea la 18 – 19. Finalul a fost unul de “care pe care”, iar SCM Zalău a avut şansa ei să câştige setul de debut. A condus cu 22 – 21 şi 23 – 22, dar Steaua a fost echipa care a gestionat mai bine presiunea din final, astfel că setul s-a încheiat cu scorul de 24 – 26.

Setul doi părea să fie al Zalăului, mai ales că SCM s-a distaţat la 14 – 7. A fost momentul în care antrenorul de la Steaua a solicitat întreruprea jocului. Echipa sa a revenit miraculos şi a contabilizat şase puncte la rând, scorul devenind 14 – 13! Jocul s-a echilibrat şi s-a mers “bară la bară”. Zălăuanii au fost din nou în avantaj la 22 – 20 şi 23 – 22. A urma o decizie controversată a arbitrilor care au dat punctul Stelei, fiind stabilită egalitatea la 23! Tot Steaua a fost echipa care a gestionat mai bine momentele din final şi din nou s-a impus cu 26 – 24.

Având afectat moralul după ce a pierdut dramatic primele două seturi, echipa lui Horacio Dileo nu a mai făcut faţă adversarului în setul trei. SCM a condus în debut, însă a pierdut rapid contactul cu Steaua. Bucureştenii s-au desprins decisiv şi s-au impus cu 25 – 17, reuşind să închidă jocul după trei seturi şi să se califice în finala Cupei României după 25 de ani.

Pentru SCM Zalău sezonul este ca şi ratat. Formaţia zălăuană mai rămâne să abordeze faza a II-a a campionatului, în grupa pentru locurile 5 – 8, unde SCM va încerca să prindă locul 5.

SCM Zalău – Steaua Bucureşti 0 – 3 (-24, -24, -17)

You may also like

Leave a Comment