Responsive Menu
Add more content here...


Rezultate remarcabile pentru karateka de la Cristian Dojo Zalău la Naţionalele de copii

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 101 views
A+A-
Reset

Sportivii pregătiţi de Cristian Bolduţ au obţinut nu mai puţin de 14 medalii, dintre care opt medalii de aur. Trei sportivi au reuşit dubla, obţinând medalia de aur atât la kata, cât şi în proba de luptă

La finele săptămânii trecute, la Târgu Mureş a avut loc Campionatul Naţional de Karate Kyokushin la categoria U10, U12 şi U14. Competiţia s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Karate Kyokushin şi a adunat la start cei mai buni sportivi din toată ţara.

Au fost prezenţi şi karateka de la Cristian Dojo Zalău. Sportivii pregătiţi de Cristian Bolduţ au avut o comportare deosebită la Târgu Mureş, reuşind să obţină nu mai puţin de 14 medalii, dintre care 8 de aur, 4 de argint şi două de bronz. 

Ian Bolduţ, Sophia Lang şi Ianis Vâlcelean au reuşit dubla, având aur atât în proba de kata, cât şi în cea de luptă. David But şi Aiana Bendre au obţinut şi ei medaliile de aur, cea din urmă având şi un bronz la kata, în timp ce Irina Terheşiu a obţinut două medalii de argint. Argint a obţinut şi Ana Crişan, în timp ce Luca Petruşan a obţinut un argint şi un bronz.

A fost ultimul Campionat Naţional, iar pentru sportivii de la Cristian Dojo Zalău au mai rămas doar trei competiţii de mare anvergură la nivel naţional. Este vorba despre Campionatul Internaţional al României (Sibiu), Campionatul Balcanic (Buzău) şi Cupa României (Oradea).

În perioada 24 – 25 iunie, în Ungaria va avea loc Campionatul European U16, U18 şi U20 la care vor participa şi patru sportive de la clubul condus de Cristian Bolduţ. Este vorba despre Iris Bolduţ, Karina Ciupe, Celia Stejeran şi Ayana Nistor.

La Tg. Mureş a avut loc şi o acţiune de pregătire cu lotul naţional. De precizat este faptul că începând din acest an, antrenorul loturilor de cadeţi şi juniori este chiar zălăuanul Cristian Bolduţ.

Sunt foarte mulţumit de rezultatele şi prestaţia copiilor de la club. Câţiva au reuşit dubla, au câştigat şi proba de kata şi de kumite. A fost o competiţie bună cu o organizare foarte bună a clubului din Târgu Mureş. Ceea ce mă bucură foarte tare este că vin nişte copii din spate pe care sper să reuşesc  să-i pot ţine de-a lungul timpului în sală pentru că au potenţial mare şi pentru juniorat. Mă refer la 15 – 16 ani, unde avem noi probele de Campionat European”, ne-a declarat Cristian Bolduţ.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 31 mai.

You may also like

Leave a Comment