Responsive Menu
Add more content here...


Şimleuanca Amira Filip, multiplă medaliată la Naţionalele de Karate DO-shotokan WSF

La competiţia disputată în weekend la Târgu Secuiesc, sportiva de la CS Omega Şimleu Silvaniei a cucerit cinci medalii! Prin prestaţia de la Naţionale, Amira şi-a asigurat biletele pentru Campionatul Mondial din Bulgaria

by Călin ONICAŞ
0 comment 92 views
A+A-
Reset

Deşi nu are încă… buletin, şimleuanca Amira Antonia Filip este deja un nume cunoscut în artele marţiale din ţara noastră.  Medaliată la Naţionale, dar şi la Europene, sportiva de la CS Omega a obţinut în toamna anului trecut centura neagră.

Şi noul an se arată unul plin de rezultate bune încă din start. Astfel, la Campionatul Naţional de Karate DO-shotokan WSF, care a avut loc în perioada 8 – 10 martie, sportiva s-a remarcat din nou, cucerind nu mai puţin de cinci medalii.

Eleva profesorului Gheorghe Pop a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de trei ori! Amira a devenit campioană naţională de minicadeţi la shobu ippon, dar şi la open.

Mai apoi, la cadeţi, şimleuanca noastră a cucerit medalia de aur la stilul de luptă Kumite Shobu Nihon. Tot la minicadeţi, Amira Filip a cucerit două medalii de bronz – una la kata şi una la shobu sanbon.

Aşadar, prestaţiile sale pe tatami s-au materializat în cinci medalii, dar şi într-o calificare la Campionatul Mondial, ce va avea loc în perioada 12 – 14 aprilie, în Bulgaria, la Albena.

Bakai Patrik  şi Darius Tălpălaru, medaliați la Târgu Secuiesc 

La Naţionalele de la Târgu Secuiesc, pe podium au mai urcat Bakai Patrik  şi Darius Tălpălaru, ambii cucerind mai multe medalii.

La cadeți,  Patrik a cucerit medalia de aur Ia Sanbon Shobu, argint la Nihon Shobu și bronz la Shobu Ippon și Open. În fine, Darius a cucerit medalia de bronz la WSF sportiv și Shobu Ippon.

 

Până la plecarea spre Mondiale, sportivii de la CS Omega Şimleu Silvaniei vor participa la Cupa Dani San de la Zalău, competiție ce va avea loc pe data de 23 martie.

Cu această ocazie, părintele sportivei a ţinut să mulţumească  antrenorului Gheorghe Pop, dar şi susţinătorilor săi.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 13 martie.

You may also like

Leave a Comment