Responsive Menu
Add more content here...


Şimleuanii Bakai Patrik şi Amira Filip, multipli medaliaţi la Mondialele de karate din Bulgaria

La Campionatul Mondial desfăşurat în weekend la Albena, cei doi sportivi de la CS Omega şi Cercul de Karate al Clubului Copiilor Şimleu Silvaniei au cucerit nu mai puţin de şapte medalii: una de aur, una de argint şi cinci de bronz!

by Sportul Salajean
0 comment 849 views
A+A-
Reset

În perioada 12-14 aprilie 2024, orașul Albena din Bulgaria a găzduit unul dintre cele mai importante evenimente din lumea karate-ului. Campionatul Mondial de karate al W.S.F. a adunat aprope 500 de karateka din 23 de țări, fiecare trimițându-și cei mai buni sportivi.

România s-a remarcat cu o prestație remarcabilă, aducând acasă un impresionant total de 109 medalii. Lotul Național al României, condus de către Shihan ADRIAN POPESCU-SĂCELE, care este și președintele W.S.F. Mondial, a cucerit 28 de medalii de aur, 47 de medalii de argint și 34 de medalii de bronz, astfel ocupand locul 4 în clasament, Turcia având numărul cel mai mare de medalii de aur.

Tinerii de la Clubul Sportiv OMEGA si Cercul de Karate al Clubului Copiilor, ambele din Simleu Silvaniei, sub îndrumarea profesorului Pop Gheorghe, si-au adus aportul.

Bakai Patrik a reușit să obțină trei medalii de bronz la WKF Kumite, Shobu Ippon și Shobu Nihon la categoria de vârstă 14-15 ani. De asemenea, el a câștigat medalia de argint la categoria Shobu Ippon open, 14 – 15 ani, și medalia de aur la echipe cadeţi.

Amira Filip a fost un alt atlet remarcabil, aducând două medalii de bronz acasă pentru România, la categoria Shobu Ippon Open, 12-13 ani, și la echipe minicadete.

Cu aceste performanțe excepționale, Lotul României și-a întărit prestigiul în lumea karate-ului mondial și și-a demonstrat capacitatea de a forma și de a susține tinerele talente din acest sport.

Domnul profesor Gheorghe Pop ține să mulțumească pe acestă cale, tuturor celor care i-au sprijinit în acest demers și deasemenea părinților celor doi sportivi șimleuani.

Tania-Maria POP – Studentă la F.S.P.A.C. de la U.B.B. Cluj Napoca

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 17 aprilie.

You may also like

Leave a Comment