Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău, în febra meciurilor de baraj. Echipa lui Tadici luptă să ducă mai departe tradiţia de peste 40 de ani

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 60 views
A+A-
Reset

De vineri şi până duminică, gruparea de la poalele Meseşului va fi prezentă la Mioveni unde îşi va apăra locul din Liga Naţională, acolo unde joacă de peste 40 de ani. Pentru a rămâne în prima ligă, formaţia antrenată de Gheorghe Tadici trebuie să se claseze în primele două locuri ale turneului la care se va duela cu Dacia Mioveni, CSM Deva şi Activ Ploieşti

HC Zalău a avut un parcurs modest în ediţia 2022 – 2023 a Ligii Naţionale, pe care a încheiat-o pe locul 11, cu 23 de puncte acumulate. Sălăjencele au avut emoţii chiar şi cu evitarea retrogradării directe, dar până la urmă s-au salvat de la o ruşine, iar finalul de campionat le-a găsit pe loc de baraj. Deocamdată nu este rezolvat nimic, HC Zalău având de trecut printr-un baraj de menţinere/promovare pentru a-şi păstra locul din Liga Naţională, acolo unde joacă de peste 40 de ani.

Pentru a duce mai departe tradiţia handbalului feminin de la poalele Meseşului, HC Zalău trebuie să se claseze în primele două locuri la turneul de baraj de la Mioveni, care are loc de vineri şi până duminică.

Alte trei echipe se vor lupta pentru primele două locuri. Din Liga Naţională va fi prezentă Dacia Mioveni, ocupanta locului 12, care este şi gazda turneului, iar din liga secundă participă CSM Deva şi Activ Ploieşti, ocupantele locurilor 3 şi 4 de la turneul final al Diviziei A.

Turneul de baraj va începe vineri după-amiază, primul joc fiind cel dintre HC Zalău şi Activ Ploieşti, programat de la ora 15.00.

Sâmbătă, tot de la ora 15.00, HC Zalău se va duela cu CSM Deva, iar duminică, de la ora 12.30, sălăjencele vor juca în compania celor de la Dacia Mioveni.

Primele două clasate obţin dreptul de a juca în prima ligă, iar având în vedere loturile celor patru participante la baraj, HC Zalău şi Dacia Mioveni sunt marile favorite să ocupe aceste poziţii.

Pentru acest turneu, HC Zalău şi-a refăcut moralul, având în vedere ultimele două victorii din campionat, cu Minaur Baia Mare şi CSM Galaţi.

Programul turneului de baraj de la Mioveni:

Vineri, 3 iunie:

Ora 15.00: HC Zalău – Activ Ploieşti

Ora 17.30: Dacia Mioveni – CSM Deva

Sâmbătă, 4 iunie:

Ora 15.00: HC Zalău – CSM Deva

Ora 17.30: Dacia Mioveni  – Activ Ploieşti

Duminică, 5 iunie:

Ora 10.00: CSM Deva – Activ Ploieşti

Ora 12.30: Dacia Mioveni – HC Zalău

Amănunte de la turneu, în ediția ziarului Sportul Sălăjean, care săptămâna viitoare va apărea joi, 8 iunie.

You may also like

Leave a Comment