Responsive Menu
Add more content here...


Revolta foştilor jucători de la Sportul Şimleu. ”Am rămas fără patru salarii”

A trecut mai bine de jumătate de an de când Sportul Şimleu a retrogradat din Liga a III-a, iar echipa de seniori s-a desfiinţat, însă foştii jucători încă îşi caută dreptatea după ce conducerea i-a lăsat pe majoritatea dintre ei fără banii pentru ultimele luni. Pe reţelele de socializare au apărut valuri de nemulţumiri, iar Paul Pedro a acceptat să vorbească cu presa despre problemele financiare care i-au afectat direct pe jucători

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 24 views
A+A-
Reset

Timp de trei sezoane, Sportul Şimleu a activat în Liga a III-a. Începutul a fost unul entuziasmant, iar cu un lot format în mare parte din şimleuani şi din sălăjeni, gruparea de sub Măgură antrenată de George Zima a ocupat un loc la mijlocul clasamentului în sezonul 2020 – 2021.

A urmat un al doilea sezon cu Dacian Nastai pe bancă, unul în care gruparea de sub Măgură s-a salvat de la retrogradare fără emoţii.

Sezonu 2022 – 2023 a fost însă cel mai dificil, atât din punct de vedere al rezultatelor, cât şi al problemelor financiare care au apărut la echipă.

După ce la jumătatea sezonului, Ioan Gurzău a plecat la SCM Zalău, de Sportul Şimleu s-a ales praful. Echipa a fost într-un declin continuu şi a retrogradat în vară.

A trecut mai bine de jumătate de an de când Sportul Şimleu a retrogradat, iar echipa de seniori s-a tot desfiinţat, dar încă foştii jucători îşi caută dreptatea după ce conducerea i-a lăsat pe majoritatea dintre ei fără banii pentru ultimele luni. Pe reţelele de socializare au apărut valuri de nemulţumiri, iar unii dintre foştii fotbalişti susţin că mai au de încasat chiar şi patru salarii.

Toate aceste probleme au ieşit la iveală chiar pe pagina de facebook a clubului, care acum se concentrează doar pe copii şi juniori. La o postare în care Sportul Şimleu anunţa că a implementat o nouă strategie şi şi-a schimbat logol, o parte din foştii jucători şi-au expus nemulţumirile.

”Oare în acest proiect nu scrie nimic de achitarea datoriilor salariale fața de jucătorii care au stat neplătiți 5 (cinci) luni de zile și nu și-au văzut banii nici după 1 an de zile? Întreb pentru mine, și pentru înca vreo 20 de colegi”, a fost reacţia lui Paul Pedro, fostul jucător al Şimleului, care în prezent activează la CSM Sighetu Marmaţiei.

Fotbalistul a acceptat să vorbească despre acest subiect şi pentru Sportul Sălăjean, precizând că gruparea de sub Măgură are să-i mai achite mai bine de patru salarii.

”Am rămas fără patru salarii şi bonusurile care sunt în valoare tot cât un salariu. Nu înţeleg ce s-a întâmplat pentru că din câte am înţeles s-a rămas cu datorii  şi la masa de care beneficiam noi. Domnul primar ne-a promis că se va rezolva şi că se fac eforturi, doar că investitorii nu şi-au respectat promisiunile. Concret nu ştiu nimic şi bănuiesc că nici nu voi ştii. Aşteptări să îmi iau banii nu prea mai am. Clubul a rămas dator faţă de mine, de staff şi promisiunile făcute nu au fost respectate. În situaţia mea sunt şi alţi colegi”, ne-a declarat Paul Pedro.

“Nici echipament de atrenament nu aveam”

Timp de două sezone a activat Paul Pedro la Sportul Şimleu. Fotbalistul a ajuns sub Măgură tocmai din Portugalia, acolo unde şi-a făcut junioratul, însă a rămas cu un gust amar după perioada avută la Sportul Şimleu.

Jucătorul susţine că la club au fost şi alte probleme, nu doar cele cu neplata salariilor.

”Perioada de la Şimleu a fost o perioadă grea, fiindcă problemele financiare erau sistematice şi recurente. Am întalnit persoane  darnice care au încercat să ajute cum au putut, dar e greu să faci performanță când condiţiile oferite de club sunt de un nivel foarte jos, şi vorbesc de nerespectarea salarilor, de faptul că nici echipamente de antrenament nu aveam, fiecare venea cu ce avea. Au fost şi probleme de infrastructură, vestiar foarte degradat şi un teren pe care e greu să joci un fotbal apetisant să spun aşa.

Totuşi suporterii au fost deosebiţi şi ne-au susţinut mereu, la fel şi câteva persoane care ţineau la club, cum e cazul restaurantului Da Mario, care nici ei nu şi-au primit banii pe mesele care le-au oferit, dar ne serveau din bun simţ şi omenie.

Pe plan fotbalistic ultimul sezon a fost un eşec, pentru că am retrogradat şi pentru niciun jucător nu este pozitiv. Totuşi sunt împăcat că am dat ce am avut mai bun să încerc să îndeplinesc obiectivele clubului şi cele personale, la fel cum au făcut şi colegii, dar şi staff-ul nostru”, spune Paul Pedro.

You may also like

Leave a Comment