Responsive Menu
Add more content here...


Reabilitarea Drumului Judeţean Zalha – Bezded – Cernuc, la mila vremii, inflației, a vremurilor și bătăii vânturilor

by Tiberius NICODA
0 comment 41 views
A+A-
Reset

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, și reprezentantul companiei Transilvania Grand Construct SRL, anunțau că au semnat, pe 25 august 2023 , contractul privind modernizarea DJ 108S: Zalha – Bezded – Cernuc.

“Acest proiect nu înseamnă doar modernizarea infrastructurii rutiere, ci este un angajament față de comunitățile de pe traseul Drumului Județean 108 S, un răspuns concret la nevoile și așteptările localnicilor.

Îmi doresc din toată inima să nu mai existe cetățeni de “rangul 1” sau “rangul 2″ și să eliminăm barierele care limitează accesul la oportunități. Cu toții merităm să ne bucurăm de condiții decente de trai și de șanse egale de dezvoltare. Prin această investiție, ce deschide calea către abordarea unor proiecte viitoare, vom scoate din izolare satele din zonă, asigurându-le o mai bună conectivitate cu localitățile învecinate”, declara Dinu Iancu-Sălăjanu în anul 20023.

Contractul inițial care era prevăzut avea o valoare totală de circa 51 milioane de lei, durata de execuție fiind de 20 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Proiectul privind modernizarea DJ 108S urmează să fie depus spre finanțare în cadrul Programului Regional 2021-2027.

Într-o postare de ieri – 22.02.2024, pe pagina de Facebook a “se anunța”:

“Condițiile meteorologice din această perioadă permit constructorului să avanseze într-un ritm susținut cu lucrările de modernizare a drumului județean 108S, tronsonul Zalha – Bezded – Cernuc, în lungime de 10,4 kilometri.
Investiția a demarat la sfârșitul lunii septembrie 2023 și a ajuns în momentul de față la un stadiu fizic al execuției de aproximativ 35 la sută.

Valoarea contractului este de 70 milioane lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Regional Nord-Vest, în cadrul proiectului „Reabilitare și modernizare drumuri din Țara Silvaniei”.

Nedumerirea constă în faptul că, inițial, în 2023 la semnarea contractului se spunea că valoarea lucrărilor va fi de 51 milioane lei, iar ieri, în postarea poveștii de pe pagina Consiliului Județean Sălaj se vorbește de o valoare a contractului 70 milioane lei.

La valoarea inițială s-au aplicat corecții de preț? Oare, o fi cu TVA sau fără ?

You may also like

Leave a Comment