Responsive Menu
Add more content here...


Pierdere grea la SCM Zalău. Ivan Kostic s-a transferat la o rivală!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 12 views
A+A-
Reset

Aflat la final de contract, voleibalistul a dat curs unei oferte mai bune pe care a primit-o de la Steaua şi din sezonul viitor va evolua în capitală, la echipa la care a mai jucat în perioada 2016 – 2018


Deşi a avut un buget mult mai mic decât alte grupări din Divizia A1, SCM Zalău a devenit vicecampioana României încă din primul sezon şi a lăsat în spate echipe precum SCMU Craiova, Steaua sau Dinamo.

Pentru sezonul viitor, repetarea unei astfel de performanţe va fi greu de atins, în condiţiile în care deja rivalele Zalăului lucrează să îşi întărească lotul. Multe grupări au în vizor jucători de la SCM, mai  ales că majoritatea voleibaliştilor zălăuani sunt la final de contract.

Steaua Bucureşti l-a “ochit” pe Ivan Kostic, unul dintre cei mai experimentaţi jucători de la Zalău, pe care l-a ofertat în această perioadă. Aflat la final de contract, voleibalistul a primit o ofertă şi de la SCM pentru a-şi prelungi contractul cu gruparea de sub Meseş, însă în condiţiile în care Steaua a plusat la salariu, Ivan Kostic a ales să meargă în capitală.

“Noi i-am făcut o ofertă de prelungire a contractului, însă nu a acceptat şi a ales să meargă la Steaua pentru că a primit o ofertă mai bună.  Este normal ca jucătorii pe care i-am adus în vara trecută să aibă oferte pe mai mulţi bani pentru că au jucat foarte bine şi au devenit vicecampioni. Este normal ca jucătorii Zalăului să fie ofertaţi de echipele cu bugete mai mari.  Am spus-o că noi nu ne aflăm în primele patru echipe ca şi buget şi dovadă că cel mai bun jucător al nostru a ales să meargă la o astfel de echipă. Pentru mine nu este o surpriză, dar nicio supărare. Îi doresc mult succes şi îi mulţumesc pentru prestaţia care a avut-o la Zalău”, ne-a declarat managerul Adrian Feher.

Ivan Kostic a venit la SCM Zalău în vara trecută, după ce în perioada 2019 – 2020 a jucat în Serbia pentru Mladi Radnik Požareva.

Voleibalistul a mai jucat la Steaua Bucureşti, în perioada 2016 – 2020, când gruparea din capitală s-a bătut la primele locuri în Divizia A1.

“Am încercat şi noi să-i oferim un contract mai  bun, dar nu putem ţine pasul cu alte echipe. Noi ca buget suntem o echipă de pe locul 5. Steaua oferă contracte chiar şi de 50.000 de euro, ceea ce noi nu putem. În măsura în care ne va permite bugetul vom încerca să aducem cei mai buni jucători la banii pe care îi avem şi vom încerca să ne clasăm cât mai sus în clasament”, spune Feher.

Ivan Kostic este component al Naţionalei Serbiei, cu care câştigat medalia de argint la Cupa Mondială din 2015.

Totodată, s-a aflat în lotul Serbiei pentru jocurile de calificare pentru Olimpiada din 2016. Mai apoi, în anul 2018, s-a clasat cu Serbia pe locul 4 la Campionatul Mondial.

La finalul anului 2020, Ivan Kostic a fost inclus de către DJST Sălaj în clasamentul sporturilor olimpice, fiind laureat alături de Leo Dal Bosco, un alt voleibalist care în această pauză competiţională s-a despărţit de SCM Zalău.

You may also like

Leave a Comment