Responsive Menu
Add more content here...


Performanţă. Karateka de la CS Vidalis au urcat pe locul 1 la Cupa României şi Naţionalele pe Echipe

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 53 views
A+A-
Reset

Toţi sportivii deplasaţi de Cristian Bolduţ la tradiţionala competiţie de la Oradea au reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie că au făcut-o la individual sau cu echipa


Federaţia Română de Karate Kyokushin a organizat la finele săptămânii, la Oradea, Cupa României şi Campionatul Naţional pe Echipe. Competiţia este una tradiţional, iar în acest an şi-a consumat ediţia cu numărul 30.

La start s-au aflat sute de sportivi din toate colţurile ţării, judeţul Sălaj fiind reprezentat de către CS Vidalis Zalău.

Sportivii au fost însoţiţi de antrenorul Cristian Bolduţ, iar spre satisfacţia acestuia, toţi au reuşit să obţină locul 1, fie că au făcut-o la individual sau la echipe. Astfel, Ian Bolduţ a făcut senzaţie, reuşind să obţină locul 1 la copii U 10 (-30 kg), păstrându-şi astfel supremaţia în acest sport la nivel de copii. Ian este neînvins, după cum ne-a informat antrenorul său, de când a început să practice acest sport, la vârsta de 6 ani.

Pe locul 1 s-a clasat şi Iris Bolduţ, la categoria -55 kg la U 14,  categorie de vârstă la care şi Carina Ciupe a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la -50 kg. Echipa formată din Ayana Nistor, Celia Stejeran şi Naomi Barbura a fost cea mai bună la open, categoria de vârstă 15 – 16 ani.

Federaţia Română de Karate Kyokushin a întocmit şi un top al celor mai buni sportivi şi cele mai bune cluburi din acest an competiţional, ia pentru prima dată, Cristian Bolduţ a fost desemnat sportivul anului.

“Evident că mă bucur pentru rezultatul meu, dar pe de altă parte, mi-aş dori să văd mai mulţi tineri care vin din spate şi care performează mai bine decât o fac veterani, ca să zic aşa. Ar însemna că îşi doresc mai mult şi îşi setează un obiectiv să fie performeri şi performanţele lor să fie vizibile. Dar, trăim vremuri în care poţi motiva tot mai greu tinerii sportivi să continue să concureze, pentru că ori ajung să termine facultatea sau să se căsătorească şi atunci sportul trece pe planul secund. În karate nu e ca în alte sporturi, pentru că nu poţi trăi din asta, trebuie să ai un job şi să-ţi vină salariul din altă parte. Cam asta este situaţia în care se află sporturile neolimpice la noi în ţară”, ne-a declarat Cristian Bolduţ, cel care a primit o cupă şi o diplomă din partea Federaţiei.

You may also like

Leave a Comment