Responsive Menu
Add more content here...


Micul Lewis Hamilton de Sălaj a dat “lovitura” pe circuitul celui mai mare concurs de karting din ţară!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 21 views
A+A-
Reset

Alex Rad, considerat micul Lewis Hamilton de Sălaj, şi-a arătat măiestria pe circuitul de la “Romanian Karting Masters”, reuşind să urce pe treapta a treia a podiumului în cadrul primei etape a celei mai importante competiţii de karting organizate în ţară


La finalul anului 2020 vă prezentam povestea lui Alexandru Rad, un puşti în vârstă de 11 ani care a ales să facă performanţă într-un sport care nu este la fel de popular în Sălaj, precum fotbalul, handbalul sau voleiul. Puştiul şi-a demonstrat măiestria pe circuit, în competiţiile de karting.

Fapt pentru care, părinţii l-au sprijinit în acest sens, iar Alex a fost legitimat la CSS Skat Kart, un club sportiv din Târgu Secuiesc.

Alexandru Rad participă la categoria Mini Rok, 9 – 12 ani, iar la finele săptămânii trecute s-a remarcat în prima etapă de la Romanian Karting Masters, cea mai importantă competiţie de karting organizată la nivel naţional.

Prima etapă a campionatului s-a desfăşurat pe circuitul AMC Kart Bucureşti, în perioada 9 – 11 aprilie.

La categoria Mini Rok, alături de Alexandru Rad au mai participat alţi 13 concurenţi. Cu toate acestea, sălăjeanul a avut o prestaţie foarte bună, iar la capătul celor trei manşe de concurs a reuşit să se claseze pe locul 3, fapt ce i-a adus medalia de bronz.

Astfel, chiar dacă se află doar la al doilea an competiţional, Alex Rad reuşeşte performanţe notabile, cu atât mai mult cu cât în judeţ nu poate beneficia de o pregătire corespunzătoare şi trebuie să facă naveta la Târgu Secuiesc pentru antrenamente.

Alex Rad este singurul copil din judeţul Sălaj care este licenţiat de Federaţia Română de Karting.

Etapa a II-a de la Romanian Karting Masters este programată în perioada 14 – 16 mai pe circuitul Skat Kart Târgu Secuiesc. Etapa a III-a va avea loc la Bucureşti, pe circuitul AMC Kart (4 – 6 iunie), în timp ce etapa a IV-a va avea loc pe Prejmer Circuit (9 – 11 iulie). 

Ultima etapă a campionatului va avea loc tot pe Prejmer Circuit, în perioada 16 – 18 iulie.

Câştigătorul categoriei Mini Rok va participa la finala internaţională ROK 2021, acolo unde va da piept cu toţi câştigătorii seriilor naţionale de pe mapamond, după cum informează organizatorii competiţiei.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 14 aprilie.

You may also like

Leave a Comment