Responsive Menu
Add more content here...


Mână de la mână pentru construirea unei capele în sătucul Doh

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 20 views
A+A-
Reset

Primăria comunei Măerişte, împreună cu Asociaţia Fiii Satului Doh şi mai multe sponsorizări, s-a reuşit ridicarea unei capele mortuare în sătucul care numără 100 de fumuri. Costurile acestui proiect s-au ridicat la suma de 100.000 de lei


Sătucul Doh din comuna Măerişte însumează un număr de 100 de fumuri, iar locuitorii formează un grup unit care doreşte dezvoltarea comunităţii în care trăiesc.

O mare doleanţă a cetăţenilor a fost construirea unei capele mortuare, iar visul lor s-a îndeplinit.

Astfel, sâmbătă, 31 octombrie, odată cu comemorarea celor trecuţi în nefiinţă, locuitorii satului Doh au participat la un alt eveniment important din viaţa satului, sfiinţirea capele mortuare din sat.

La acest eveniment, pe lângă săteni a participat din partea Protopopiei Şimleu Silvaniei – părintele Dan Haiduc – protopop al Şimleului. Construirea capelei mortuare a fost posibilă datorită implicării comunităţii care a reuşit să strângă suma necesară, aproximativ 100.000 de lei.

Ioan Leitan – preşedintele Asociaţiei Fiii Satului Doh ne-a spus că Primăria comunei Măerişte a oferit o sumă substanţială pentru îndeplinirea acestui proiect, suma fiind completată de sponsorizări obţinute de Asociaţia Fiii Satului Doh, dar şi a unor donaţii ale unor săteni.

“Ne bucurăm că am reuşit să ajungem la etapa aceasta de sfiinţire a capelei mortuare, deoarece a fost vorba despre o sumă colosală de aproximativ 100.000 de lei pentru un sat care numără 100 de fumuri. Totodată, al doilea lucru care pe noi ne bucură este faptul că această capelă a fost ridicată în decurs de un an şi câteva luni”, spune Ioan Leitan.

Preşedintele Asociaţiei Fiii Satului Doh a oferit şi câteva diplome de merit persoanele care s-au implicat masiv şi au făcut posibilă această construcţie.

Astfel, au primit câte o diplomă, Vasile Lazăr – primarul comunei Măerişte, Gheorghe Tomolea – vicepreşedintele Asociaţiei Fiii Satului Doh, Avram Alexa – colonel, Dorel Tulbure – părinte paroh, Ioan Oşan – consilier local, dar şi Mariana Gavriş şi Liviu Duca (ambii din Oradea) pentru contribuţia lor substanţială în adunarea sumei necesare contruirii acestei capele.

Totodată, a primit o diplomă de participare şi părintele Dan Haiduc, cel care a ţinut slujba de sfiinţire.

Nu în ultimul rând, din partea Parohiei şi Protopopiatului, a primit o diplomă de merit şi Ioan Leitan – preşedintele Asociaţiei Fiii Satului Doh.

“În calitate de preşedinte al Asociaţiei, doresc să mulţumesc tuturor celor care sub o formă sau alta s-au implicat în această activitate. Nu am putut să-i răsplătim pe toţi cu această diplomă pentru că era un număr foarte mare, iar diplomă le-a revenit celor care s-au distins prin activitatatea lor în ridicarea acestei capele. Primăria a contribuit cu o sumă substanţială, iar o sumă importantă a venit de la Asociaţia Fiii Satului Doh, iar restul banilor au venit din contribuţia unor săteni”, spune Ioan Leitan.

Cel care s-a ocupat de întocmirea proiectului şi coordonarea lucrărilor a fost Gheorghe Tomolea.

You may also like

Leave a Comment