Responsive Menu
Add more content here...


Horacio Dileo a plecat de la SCM Zalău

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 13 views
A+A-
Reset

Antrenorul din Argentia a condus echipa doar în a doua jumătate a sezonului. După partida cu Ştiinţa Bucureşti, titratul tehnician şi-a luat la revedere de la jucători şi a plecat de la SCM Zalău cu o undă de regret că nu a reuşit să califice echipa în play-off


În speranţa că va face un retur mai bun şi va prinde play-off-ul, SCM Zalău l-a adus în iarnă pe antrenorul Horacio Dileo. Sub Meseş a venit un tehnician titrat, cu rezutlate remarcabile la Naţionala Argentinei, dar şi la echipele de club.

Cu toate acestea, Horacio Dileo nu a putut face mari minuni cu acest lot. Nu doar că nu a prins play-off-ul, însă SCM a terminat doar pe un modest loc 6 ediţia 2021 – 2022 a Diviziei A1.Cele două părţi au semnat un contract valabil până la final de sezon, însă înţelegerea se putea prelungi.

Nu s-a mai ajuns la acest lucru, deoarece Horacio Dileo a dorit să părăsească gruparea de sub Meseş.

“Nu a putut face mare lucru. Calitatea jucătorilor nu era de play-off deşi el şi-ar fi dorit mult să prindem locul 4.  Unii jucători care au fost aici şi ceilalţi din staff au putut să înveţe nişte lucruri de la un om şi un antrenor de calibrul lui. Nu poţi să ai un medaliat la Olimpiadă în fiecare sezon la Zalău. Sper că au învăţat multe de la el, atât jucătorii, cât şi oamenii care au fost pe lângă el”, ne-a declarat Adrian Feher.

Horacio Dileo: “Sunt fericit că am antrenat la Zalău, unde fanii ne-au susţinut mereu”

În cariera sa de peste 30 de ani, Horacio Dileo a antrenat la echipe din Argentina, Brazilia, Turcia, Franţa şi chiar din România. În România, prima dată a pregătit-o pe Petrom Ploieşti, cu care a câşţigat titlul în 2006. A doua experienţă în România nu a fost la fel de fastă, deoarece, cu Horacio Dileo, SCM Zalău a încheiat campionatul pe locul 6.

A plecat însă pe uşa din faţă de la gruparea de sub Meseş unde spune că s-a simţit bine şi nu exclude o nouă colaborare pe viitor.

“Sunt fericit că am antrenat la Zalău, un club frumos, unde se poate face muncă pe termen lung. Îi mulţumesc lui Adrian Feher şi lui Gabriel Terheş pentru colaborare şi pentru munca lor depusă pentru ca echipa să aibă tot ce trebuie pentru a lucra. Îi apreciez pe cei din Primărie care m-au primit cu braţele deschise. Nu în ultimul rând le mulţumesc fanilor care ne-au susţinut mereu. Nu îmi iau rămas bun şi spune că ne vom revedea curând”, ne-a declarat Horacio Dileo.

În ce priveşte ratarea play-off-ului, tehnicianul spune că echipa sa a dat totul pentru a reuşi acest lucru. “Cred că am muncit mult, iar echipa a ajuns la un nivel mai bun tactic. Nu am reuşit să ne calificăm în play-off, acesta era scopul meu, dar jucătorii au încercat mereu. Le muţumesc tuturor pentru munca şi dedicarea care au avut-o”, spune tehnicianul.

Horacio Dileo s-a şi decis asupra viitorului, astfel că în sezonul viitor va antrena în Brazilia la Volei Renata, formaţie pe care a mai pregătit-o în perioada 2016 – 2017.

You may also like

Leave a Comment