Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău a învins o fostă câștigătoare de Liga Campionilor și și-a asigurat prezența în sferturile Cupei EHF! GALERIE FOTO

by Ionuţ COSTINAŞ
2 comments 2.2K views
A+A-
Reset

Gruparea antrenată de Gheorghe Tadici a făcut un nou meci mare în Europa reușind să câștige în fața galonatei echipe din Norvegia – Larvik. După acest succes, zălăuancele au urcat pe primul loc în grupa D a Cupei EHF, dar și-au asigurat și prezența în faza următoare a competiției


HC Zalău a scris duminică seara o nouă filă de istorie pentru handbalul feminin românesc reușind să se califice între cele mai bune opt echipe din Cupa EHF. De un rezultat de egalitatea avea nevoie formația zălăuană în partida de pe teren propriu cu Larvik pentru a fi și matematic calificată, însă elevele lui Tadici nu s-au ghidat în mod special de acest aspect și au jucat la victorie.

Cu toate că au avut în față o fostă câștigătoare a Ligii Campionilor, zălăuancele au avut curaj, iar din debut a impus ritmul jocului, astfel că s-au distanțat la două goluri în minutul 7, după reușita de 4 – 2 a internaționalei Ana Maria Dragut.

Chiar dacă Larvik nu mai este la nivelul la care era în anii trecuți când făcea furori în Liga Campionilor, formația din Norvegia rămâne o grupare extrem de solidă, care și la Zalău a arătat un handbal de calitate. HC Zalău a avut însă o dorință în plus pentru a obține un rezultat mare, dar și pentru a le aduce o nouă bucurie spectatorilor, care și de această dată au umplut până la refuz tribunele sălii.

Gazdele s-au dus și la trei goluri de mai multe ori, iar cu o apărare exactă și cu un joc eficient în atac, HC Zalău s-a desprins la patru goluri, diferență cu care s-a intrat și la cabine.

Jocul era departe de a fi decis, iar în debutul părții secunde, Larvik și-a arătat colții, ca în minutul 40 să restabilească egalitatea, 17 – 17. În atacul Zalăului, lucrurile nu au funcționat la fel de bine ca în prima repriză, iar Roxana Rob și Dana Abde Kader au ratat câte o aruncare de la 7 m, iar scorul a fost în continuare strâns.

Ultimul sfert de oră a devenit palpitant, dar în momentele grele, publicul a fost ”jucătorul” în plus al Zalăului, astfel că echipa lui Tadici s-a distanțat din nou la două goluri, 20 – 18 în minutul 47. La 20 – 19, Tadici a cerut time-out, dar Larvik a ținut aproape și cu cinci minute înaintea finalului, tabela arăta 22 – 21.

Ultimele minute s-a disputat cu sala în picioare, iar spectatorii și-au încurajat frenetic favoritele, astfel că HC Zalău a avut forța necesară pentru a se desprinde decisiv, marcând de trei ori la rând și scorul a devenit 25 – 21. Era minutul 59 și victoria era asigurată, iar ultimul gol al nordicelor a mai contat doar pentru statistică fiindcă în Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici” a început fiesta, după ce gruparea de sub Meseș a câștigat al patrulea meci la rând în grupe și si-a asigurat prezența în sferturile Cupei EHF. În plus, Valentina Panici și compania au urcat pe primul loc în Grupa D.

 

HC Zalău – Larvik 25 – 22 (13 – 9)

You may also like

2 comments

Radu 5 February 2018 - 1:09

Bravo Ciunt ! Sa iti fie rusine ! Ce cauti in sala???

Reply
Radu 5 February 2018 - 5:48

Cum ce cauta? Politrucul nu are scrulule in a se afsa plic..

Reply

Leave a Comment