Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău debutează în noul an într-un joc de Cupa României, la Roman

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 92 views
A+A-
Reset

Formaţia zălăuană va evolua vineri dimineaţă, de la ora 11.00,  pe terenul divizionarei secunde CSM Roman unde este favorită certă la calificarea în optimile competiţiei

Handbalul feminin se reia încă din prima săptămână din 2024. Mai întâi cu jocurile din turul I al Cupei României care au loc în acest final de săptămână, în timp ce Liga Naţională se reia săptămâna viitoare cu jocurile etapei a XII-a.

Până la confruntările din campionat unde luptă să se salveze de la retrogradare, HC Zalău îşi îndreaptă atenţia spre Cupa României, o competiţie în care a obţinut ultima sa medalie, în urmă cu 3 ani.

Deşi nu a prea pus preţ pe Cupă, HC Zalău are acum şanse bune să parcurgă cel puţin două tururi, deoarece primul adversar ieşit în cale este unul modest. Sorţii au făcut ca HC Zalău să se dueleze cu divizionara secundă CSM Roman, grupare care de câţiva ani a dispărut din peisajul Ligii Naţionale.

Altădată o ”nucă grea” care a jucat şi în cupele europene şi a fost antrenată inclusiv de selecţionerul Florentin Pera, acum formaţia din Roman activează în Seria B din Divizia A. CSM Roman este pe locul 3, la doar trei puncte de liderul CSM Galaţi şi se luptă să ajungă la turneul final al diviziei secunde.

Adversara Zalăului a disputat până acum şase meciuri în campionat, înregistrând patru victorii şi două înfrângeri.

Având un lot format din jucătoare tinere, CSM Roman are şanse mici în faţa Zalăului, care pentru acest joc va deplasa un lot în care se vor regăsi jucătoarele care au evoluat mai puţin şi câteva de la echipa de tineret.

Partida dintre CSM Roman şi HC Zalău are loc vineri, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor din Roman. În cazul în care va câştiga, HC Zalău se va califica în optimi, fază care este programată în data de 17 februarie. În primul tur al Cupei României nu vor evolua echipele care reprezintă România în cupele europene, CSM Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa, CSM Tg. Jiu şi Dunărea Brăila, care sunt calificate direct în optimi.

Anul trecut, HC Zalău a părăsit Cupa României încă din primul tur, fiind învinsă acasă de către Dacia Mioveni.

Programul turului I din Cupa României (sâmbătă):

CSM Roman – HC Zalău – vineri, ora 11.00

Activ Ploieşti – Dacia Mioveni

CSU Vest Timişoara – SCM Craiova

ACS Liviu Rebreanu Turda – Măgura Cisnădie

CSM Făgăraş – Minaur Baia Mare

Unirea Dobroeşti – Ştiinţa Bucureşti

Spartac Bucureşti – CSM Bacău

CSM Deva – SCM Rm. Vâlcea

CSM Iaşi – CSM Slatina

Universitatea Cluj – Corona Braşov

Unirea Slobozia – Gloria Buzău

You may also like

Leave a Comment