Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău, cu moral bun la Buzău

După două victorii consecutive, formaţia zălăuană este ca şi scăpată de grijile unei retrogradări directe, dar acum HC Zalău vrea să evite şi barajul. Sălăjencele au moral ridicat şi speră într-un rezultat bun în runda următoare când vor juca la Gloria Buzău, o formaţie incomodă, aflată pe locul 7

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 22 views
A+A-
Reset

După ce acum câteva săptămâni avea doar un punct avans faţă de Dacia Mioveni, acum HC Zalău este ca şi scăpată de grijile unei retrogradări directe. În timp ce sălăjencele au reuşit două victorii consecutive, Dacia Mioveni a pierdut pe bandă rulantă. În plus, formaţia din Mioveni a mai fost depunctată cu două puncte de comisiile FRH, astfel că în momentul de faţă există o diferenţă de 9 puncte între HC Zalău şi ocupanta locului 13.

Gruparea antrenată de Gheorghe Tadici speră acum să evite chiar şi barajul, având şanse reale într-o luptă cu Corona Braşov, CSM Tg. Jiu, Minaur Baia Mare şi Măgura Cisnădie. Practic sunt cinci echipe care luptă să evite cele două locuri de baraj, acestea fiind despărţite doar de un singur punct!

HC Zalău stă acum bine şi cu moralul, după ce a reuşit să câştige ultimele două partide cu Ştiinţa Bucureşti şi CSM Tg. Jiu. Sălăjencele au încredere că pot obţine un rezultat pozitiv şi în runda următoarea, când vor juca sâmbătă, pe terenul celor de la Gloria Buzău.

Adversara Zalăului ocupă locul 7, cu 28 de puncte. Gloria a pierdut runda trecută la Craiova, iar finalul de sezon o găseşte departe de primele cinci locuri, care duc în cupele europene.

Formaţia din Buzău rămâne însă un adversar greu pentru HC Zalău, dar în faţa căreia, tânăra echipă antrenată de Gheorghe Tadici ar putea scoate punct sau puncte. În tur, cele două formaţii au încheiat la egalitate, scor 27 – 27, dar HC Zalău a scăpat printre degete o victorie, după ce cu mai puţin de trei minute înaintea finalului, conducea cu 27 – 24! Drept urmare, jocul de sâmbătă poate însemna şi o revanşă a zălăuancelor, pentru care punctele sunt extrem de importante în lupta pentru evitarea barajului.

Până la meciul cu HC Zalău din etapa a XXI-a, Gloria Buzău mai are de jucat partida cu Rapid, tot de pe teren propriu, ce contează pentru sferturile Cupei României.

În faţa echipei din Buzău, HC Zalău nu a mai câştigat din 2019! De atunci au fost opt partide în campionat şi una în Cupă, Gloria reuşind să se impună de opt ori, în timp ce singurul rezultat pozitiv reuşit de HC Zalău este remiza din partida tur.

Să mai spunem că după meciurile din etapa a XXI-a, Liga Naţională se va întrerupe aproape o lună de zile.Urmează o nouă acţiune a Naţionalei, care va juca ultimele meciuri din preliminariile Campionatului European, cu Bosnia şi Grecia, dar şi un joc amical cu Franţa.

Întrecerea internă se va relua cu etapa a XXII-a, programată pe 27 – 28 aprilie.

You may also like

Leave a Comment