Responsive Menu
Add more content here...


Ne așteaptă un weekend de vară, cu 27 de grade în Sălaj

România se pregătește să încheie luna martie cu vreme de vară. Se anunță zile extrem de calde, cu temperaturi care ar putea atinge niveluri record pentru această perioadă a anului. Potrivit meteorologilor, se preconizează cel mai călduros weekend de martie din ultimii 72 de ani

by Mihai POP
0 comment 21 views
A+A-
Reset

Începând de Sâmbătă și până Luni inclusiv, vremea va fi neobișnuit de caldă pentru această perioadă din calendar, maximele fiind mai degrabă specifice unui început de luna Iunie, cu valori de peste 24-26°C pe timp de zi.

Astfel, un val de căldură va caracteriza următoarele 3 zile, temperaturile crescând încă de azi (29 Martie), maximele atingând în general 18-21°C.

Sfârșitul lui Martie și implicit prima zi din Aprilie vor veni cu temperaturi foarte ridicate, astfel că:

Sâmbătă (30 Martie), maximele vor atinge și depăși 23-25°C.

Duminică (31 Martie), maximele vor atinge și depăși 24-27°C, estimându-se ca aceasta să fie cea mai caldă zi din luna Martie ce tocmai a trecut (fiind foarte posibil să se combată și recordul oficial pentru luna Martie, de 25.6°C, de la stația ANM Zalău).

Luni (1 Aprilie), maximele vor atinge și depăși 24-26°C. Este posibil ca local să fie mai cald decât în ziua precedentă.

Minimele în toate cele 3 zile menționate (începând de Sâmbătă) se vor situa între 7-17°C, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul județului și cele mai scăzute pe văile din arealul estic al județului, diferențele fiind importante de la o zonă la alta. Pe parcursul dimineților, vântul va fi temporar activ în sud-vestul județului mai ales, aici producându-se foehn.

Vremea în aceste 3 zile va fi frumoasă, cu cer mai mult senin (temporar posibil variabil) și fără fenomene notabile.

În schimb, începând cu ziua de Marți (2 Aprilie), vremea se va răci accentuat, temperaturile maxime fiind cu mult mai scăzute comparativ cu zilele precedente.

Sursa: Severe Weather Alert – Salaj

You may also like

Leave a Comment