Responsive Menu
Add more content here...


Gheorghe Tadici: “HC Zalău are o misiune grea, dar ne propunem să trecem de Borussia”

by Călin ONICAŞ
0 comment 17 views
A+A-
Reset

Adversarul Zalăului din faza a II-a a Cupei EHF este unul cu nume, dar tehnicianul Gheorghe Tadici este optimist, deşi are la dispoziţie un lot cu jucătoare foarte tinere


HC Zalău se află acum la începutul unui nou ciclu, astfel că cuvântul de ordine la echipa condusă de Gheorghe Tadici este tinereţea, gruparea sălăjeană fiind cam cea mai tânără echipă din Liga Florilor.

Cu toate acestea, la poalele Meseşului se doreşte un parcurs mai lung cupele europene, cu atât mai mult cu cât autorităţile judeţene au alocat deja bani pentru acest proiect, în timp ce autorităţile locale au promis că vor susţine echipa dacă va avea rezultate bune în Europa.

Ca urmare, managerul Gheorghe Tadici a mobilizat toate forţele pentru ca HC Zalău să elimine Borussia Dortmund, adică primul adversar din această ediţie a Cupei EHF.

”Ne dorim o evoluţie pe cât posibil mai bună. Ştim că avem o misiune grea, deoarece Borussia Dortmund este o echipă puternică, cu jucătoare foarte bune. Am făcut câteva vizionări cu unele meciuri ale celor de la Dortmund şi ne pregătim să putem face un meci reuşit. Sper ca toate fetele să fie în plenitudinea forţelor fizice şi psihice şi ne dorim să avem un debut bun. Însă, avem un adversar greu, dar unele jucătoare de la noi au experienţă cu astfel de echipe. Am mai avut noi meciuri dificile şi în campionat şi ne-am descurcat bine. După modelul de anul trecut şi în această ediţie de Cupă EHF, ne propunem pentru prima dată să trecem de acest tur, iar dacă cumva vom trece, vom vedea ce ne vor aduce sorţii. În Cupa EHF sunt şi adversari de calibru, care provin din campionate puternice şi este normal că trebuie să ne gândim de la o etapă la alta nu să ne aruncăm în vorbe. Dacă o posibilă victorie sâmbătă va fi la o diferenţă mai confortabilă de scor, vom putea avea mai multă linişte înaintea returului de la Dortmund şi vom putea face calcule”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Partida tur cu nemţoaicele se va desfăşura sâmbătă după-amiază, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău.

Borussia are în lot nu mai puţin de şapte jucătoare străine

HC Zalău se prezintă la startul sezonului european doar cu jucătoare românce, majoritatea fiind tinere. Nu mai puţin de şase handbaliste a transferat Tadici la Zalău în vară, este vorba de portarul Cristina Lung şi jucătoarele de câmp Bianca Berbece, Alexandra Severin, Ana-Maria Mihart, Tatyana Pricop şi Teodora Popescu, toate fiind jucătoare sub 21 de ani.

Majoritatea dintre ele se vor afla pentru prima dată în faţa unui meci european, dar Tadici mizează pe dorinţa lor de afirmare, dar şi  pe experienţa celor din garda veche, care au mai bifat jocuri la acest nivel, în stagiunea trecut.

În schimb, Borussia Dortmund are nu mai puţin de şape jucătoare străine în lot, din Olanda, Ungaria, Islanda, chiar şi din Japonia. Este vorba de  Duijndam Rinka (Olanda), Einarsdottir Hildigunnur (Islanda), Emberovics Mira (Ungaria), Fujita Asuka (Japonia), Ten Holte Yara (Olanda), Van Kreij Harma (Olanda) şi Vaszari Virag (Ungaria).

Adversara Zalăului revine în cupele europene după 14 ani!

Dacă este să analizăm performanţele europene ale celor două echipe este clar că HC Zalău are un mare avantaj, dat fiind faptul că doar în ultimii şapte ani a bifat o finală de Cupa EHF, o semifinală, iar de două ori a ajuns în sferturi.

În schimb, Borussia Dortmund revine în cupele europene după 14 ani.  Ultima prezenţă europeană s-a consemnat în stagiunea 2003 – 2004, când gruparea din Germania a fost eliminată din sferturile Cupei Challenge de către Remin Deva.

Borussia Dortmund a fost obişnuită cu meciurile europene jucate în compania unor echipe româneşti, iar în stagiunea 2002 – 2003 a câştigat Cupa Challenge, după o finală jucată în compania celor de la Selmont Baia Mare.

În  partida de la Dortmund a fost 24 – 16 pentru Borussia, iar în retur, Baia Mare a câştigat cu 27 – 21, dar trofeul a mers în Germania. În Cupa EHF, Borussia Dortmund a fost în finală în anul 1997, iar în stagiunea 1999 – 2000 a ajuns până în semifinale.

Legat de competiţia internă în care evoluează adversara Zalăului, să spunem că în sezonul trecut s-a clasat pe locul 4, aceasta fiind cea mai bună performanţă de la revenirea în prima ligă, care s-a consemnat în anul 2015. Din sezonul 2018 – 2019 a primei ligi din Germania s-au scurs doar trei etape, iar deocamdată Borussia este pe locul 11 cu un singur punct acumulat.

Alte două echipe româneşti joacă în turul II al Cupei EHF

La startul sezonului 2018 – 2019 din cupele europene, România a trimis cinci echipe. Trei dintre ele erau calificate în turul II al Cupei EHF, iar în această competiţie a mai venit şi SCM Craiova, care a fost eliminată de la turneul preliminar al Ligii Campionilor.

Însă, echipa olteană va intra doar în turul III, ultimul înainte de grupe, astfel că HC Zalău, Măgura Cisnădie şi SCM Rm. Vâlcea vor fi cele care vor intra în febra jocurilor din Cupa EHF, din luna octombrie.

Dintre cele trei grupări, Măgura Cisnădie pare a avea cea mai uşoară misiune, având în vedere că va juca ambele meciuri acasă cu Slavia Praga, vineri şi duminică. La fel ca şi HC Zalău care joacă “dubla” manşă tur-retur cu Borussia şi SCM Rm. Vâlcea va susţine prima partidă cu Kastamonu  duminică, la Vâlcea, în timp ce returul va avea loc în Turcia, pe 21 octombrie.

You may also like

Leave a Comment