Responsive Menu
Add more content here...


FOTO&VIDEO – Raul Tărău, locul 1 la puternicul concurs internaţional de culturism de la Dej

by Călin ONICAŞ
0 comment 61 views
A+A-
Reset

Zălăuanul a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la categoria Bodybuilding Classic – seniori, după ce recent el a cucerit medalia de bronz la Campionatul Naţional de Culturism şi Fitness

Pentru Raul Nicolae Tărău, sportul a fost unul dintre hobby-urile sale, pe care a început să îl practice mai serios de la vârsta de 16 ani. Deşi a urmat cursurile Facultăţii de Mecanică şi Tehnologie de la Cluj-Napoca, zălăuanul nu a putut sta departe de sport, mai exact de culturism şi fitness.

Munca şi sudoarea din sală a fost răsplătită şi pe podiumul mai multor concursuri naţionale şi chiar internaţionale, unde a cucerit mai multe medalii.   La vârsta de 20 de ani, a devenit antrenor personal la o sală de fitness din Cluj-Napoca. În paralel, a devenit şi tehnician nutriţionist acreditat internaţional.

După o pauză de aproximativ doi ani, Raul Tărău a revenit pe scenă. A fost o revenire spectaculoasă, deoarece sportivul de 25 de ani a cucerit medalia de bronz la Campionatul Naţional de Culturism şi Fitness de la Sibiu (perioada 9 – 11 septembrie).

Culturistul îşi continuă parcursul bun, astfel că Raul Tărău a fost unul dintre cei care au făcut senzaţie la ediţia din acest an al concursului internaţional “Pro Nutrition Grand Prix”, care a avut loc în perioada 18 – 19 septembrie, la Dej.

Deşi la startul competiţiei de culturism şi fitness s-au aflat sportivi valoroşi din Iran, Qatar, Polonia, Ungaria şi România, sălăjeanul a fost cel mai tare la categoria Bodybuilding Classic (-171 cm) – seniori, cucerind primul loc!

“După o pregătire lungă şi grea, am reuşit să termin anul competiţional cu un frumos şi bine meritat loc 1. Ceea ce mă bucură mai mult este faptul că am progresat şi am reuşit să îmi depăşesc forma de la an la an, revenind la cea mai bună versiune a mea. Nu vreau să par arogant, după după condiţionarea şi forma avută în ultimele două săptămâni, eram sigur că voi face o figură frumoasă. Am făcut o pregătire lungă şi grea din punct de vedere fizic, dar mai ales din punct de vedere mental. Mă bucur că am reuşit să mă autodepăşesc, să mă educ şi să culeg roadele”.

Raul Tărău

Supărat de <jocurile> făcute de cei de la Federaţie

“Nu mai particip la competiţiile desfăşurate sub egida Federaţiei Române de Cultursim si Fitness”

Chiar dacă a absentat o perioadă bună de la concursuri, Raul Tărău a avut rezultate notabile la competiţiile din acest an. A cucerit medalia de bronz la Naţionale, iar acum a urcat pe cea mai înaltă treaptă la puternicul concurs  internaţional de la Dej.

Cu toate acestea, sportivul din Zalău are o durere în suflet, provocată de maniera de arbitraj de la Campionatul Naţional. Ca urmare, sportivul e decis să se retragă din orice competiţie organizată de acum încolo de Federaţie.

“Trebuie să precizez că concursul de la Dej a fost unul privat. La Naţionalele de la Sibiu, desfăşurate sub egida Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, am obţinut bronzul. A fost însă ultima competiţie organizată de Federaţie, la care am participat. Nu vreau să comentez prea multe legate de arbitraj, însă sunt sătul de < jocurile> Federaţiei. Acesta este motivul pentru care voi participa pe viitor doar la concursuri private sau chiar în străinătate, acolo unde sunt prezenţi şi arbitri străini, cum a fost şi la Dej”, a precizat Raul Tărău. 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 22 septembrie.

You may also like

Leave a Comment